Se intampla ca viata-i asa de smechera incat atunci cand ti-e lumea mai draga, de fapt esti la cativa pasi de a simti cum iti fuge pamantul de sub picioare.Stiu bine cum e sa te simti ultimul om de pe lume doar pentru ca aparent incurci planurile''marete'' ale celorlalti.Numai ca m-am lovit de prea multe situatii de genul asta pana in prezent ca sa-mi permit mie insami sa ma mai las afectata in cel mai dramatic mod.Nu merita...Stiu ca toata lumea spune ca indiferenta si nepasarea fac minuni in cazul asta da mai stiu si ca nimeni nu se pune adevarat in locul tau pentru a vedea ce simti atunci cand iti spui ca te-ai saturat sa fii bun,sa arati ca-ti pasa, ca-ti vezi doar de treburile tale si ca vrei sa fii doar tu insuti.E patetic sa-ti spun acum ca avem nevoie si de astfel de momente pentru a ne intrai rezistenta psihica, increderea speranta si motivatia de a ne depasi cateodata propriile limite pentru a fi fericiti. Vreau doar sa-ti spun ca la mine ceea ce functioneaza e faptul ca sunt impacata cu mine insami, stiu foarte bine ceea ce avreau sa fac in viata, nu mi-e frica sa cer multe in lumea asta da sunt constienta ca trebuie s adau la fel de mult in schimb.Practic,lupt pentru visele mele si imi spun ca pot fi ceea ce-mi doresc sa fiu; ca planurile mele nu coincid cu a celorlalti si ca ei vor sa ma calce in picioare pentru a ajunge acolo unde vor ei, e problema lor.Ei sunt cei care se injosesc si se umilesc pe ei insisi pentru ca sa recunoastem! Sa fii invidios e cea mai clara dovada ca nu te pot limita doar la tine la capacitatile tale pentru a-ti atinge obiectivele.Mai mult, intr-adevar se prefac ca nu existi desi pana mai ieri poate erai persoana pe care sustineau ca o admira da'' tot de tine vor da atunci cand vor avea la randul lor probleme si mai devreme sau mai tarziu toti realizeaza adevarata ta valoare si prostia lor.Si sa nu uit, pastreaza-i zambetul pe buze, fii cat de optimista poti pentru ca viata oricm e foarte scurta si nu merita irosita din cauza rautatilor altora deoarece fiecare plateste pentru fiecare fapta si fiecare gand bun sau rau si de multe ori pretul e mai scump decat cineva si-ar putea vreodata imagina*
Le-as spune sa se duca dracu, as fuma o tigara si as asculta muzica pana as adormii. Pur si simplu ignora-i. Invidia lor arata ca esti mai buna decat ei deci bucura-te asta. Da-le peste nas si nu reactiona. Ei poate asteapta sa navalesti peste ei cu tot felul de chestii. Cauta-ti alte ocupatii, alti prieteni.
Ce aş face?
Cu siguranță m-aş revolta, adică cu ce drept se iau ei de mine dacă eu nu le-am făcut absolut nimic?
Urăsc persoanele care se iau de tine fără motiv! Şi asta, nu trebuie lăsată pe mâna sorții.
Oricum, probabil cel mai bun lucru într-o situație de acest gen este să nu-i bagi în seamă. Să-i laşi să te bârfească pe la spate, fără a le da atenție. Cu toate că e dureros pentru tine să taci, însă e cea mai bună soluție.
Nu-i băga în seamă.
Dar dacă vezi că te jignesc, nu sta cu mâna-n sân. Du-te la un profesor care știe să asculte problemele copiilor, şi vorbește cu el despre această problemă.
Probabil, el va ști cum să rezolve această purtare a elevilor.
Eu ma simt bine cand lumea e invidioasa pe mine si ma barfeste, este un semn pentru care ei vor ceva ce nu au si nu pot avea de la mine. Daca esti barfita inseamna ca esti importanta pentru ele/ei. Trateaza-ti dusmanii cu zambete si razbunarea va fi dulce.
Dacă nu iei atitudine viața face ce vrea din tine.
Fi optimistă draga mea, și indiferentă.
Ai grijă de tine! Te pup.
Lupta-te si impune-te ca persoana in acest anturaj deranjant pe care il ai.
Nu poti ignora la nesfirsit birfele si bataia de joc. Da, exista un anumit tip de indiferenta care le mai stopeaza, dar nu cred ca e cazul tau. Nu cred ca ai detasarea si puterea nu doar de a arata ca nu-ti pasa, ci efectiv sa nu-ti pese. Orice " palma" pe care o primesti o resimti si pe unii asta ii alimenteaza sa continuie.
Pastreaza-ti statura morala dar fii mai agresiva daca trebuie, spune-ti opinia, arata ca nu esti mereu toleranta si ca poti si tu lovi cu ironia, cu replici mai taioase, cu alte arme care te caracterizeaza.
Si eu am aceeasi problema, la inceput m-a afectat dar am invatat sa traiesc cu asta. cand vor sa imi faca rau sau aud ca ma barfesc rad impreuna cu ele, sunt mereu zambitoare si le fac sa creada ca nu stiu. sunt niste triste care stiu doar sa barfeasca, comenteze etc. sunt invidioase si au o viata jalnica, pentru mine sunt niste gunoaie si nu voi lasa niste gunoaie sa ma domine. nu merita sa ma cert cu ele pentru ca nu stiu sa se certe, nu stiu sa isi rezolve problemele singure.
e plin de aceste specimene, capul sus! mananca ciocolata si uita-te la o comedie.
Atunci cand esti suparat/suparata trebuie sa te linistesti, desi nu mai poti de nervi, si sa incerci sa iti pui ordine in ganduri.Si eu trec prin aceeasi situatie ca si tine in prezent.Chiar nu ai ce sa faci daca aceasta este mentalitatea oamenilor tu nu o poti schimba. Daca te superi nu iti faci decat tie rau, celorlalti nu le pasa, din contra cei care iti fac rau chiar se bucura.Asa ca nu te mai gandi le ceea ce fac, spun si doresc ei gandeste-te la TINE!
Http://www.listenonrepeat.com/watch/?v=-JIUogXjInY :). Eu cand sunt in situatii de genul, ma culc.
KamaSutra întreabă: