| Overlordspirit a întrebat:

Buna TPU vreau sa desbat o anumita problema din experienta mea de viata, am doar 16 ani sunt in clasa IX.Problema este ca un joc de sah,si ce vreau sa spun prin asat este vorba de colegii mei care majoritate provin de la tara si au o mentalitate destul de proasta din punctul meu de vedere exemplu injura,fumeaza, mint, dau vina pe alti etc.Iar ei sau format un grup de vreo 8-12 elevi care sunt impotriva mea si a unui prieten de-al meu.Alta problema tatal meu este director si ei stiu asta si ei tot spun ca am pile si ca profesorii ma ajuta si nu sunt vazut in ochii rai, dar problema este ca ei sunt cei mai galagiosi dar sunt mai multi decat noi, in clasa suntem 31 si 10 sunt impotriva mea restul sunt o minoritate care este neutra.Deci cum as putea da Sah Mat in acest joc si totusi sa castig desi nu prea am sanse.La ce m-am gandit eu sa-i ignor ar fi bine sau poate stiti voi mai bine, dati-mi niste idei cum as putea inchide discutiile intr-un mot cat mai matur si inteligent.Cum as putea sa-i bat pshiologic pentru ei se comporta foarte copilaresc.Eu le-am tot ziz ca nu sunt copil si nu a-mi plac glumele prostesti iar ei tot zic ca eu tot spun filozofi.Adevarul este ca am avut un frate mai mare care are 24 de ani iar el m-a invatat sa fiu matura de la varsta de 11 ani.Cand am inceput sa vad viata altfel nu o joaca. Diriginta nu rezolva nimic ca orice profesor care este inutlil intr-un colectiv iar mama si tata nu as vrea sa se bage pentru ca ar comenta de mine, dar ei au multe pile la liceu.Deci cum as putea sa rezolv aceasta problema de unul singur.Stiu ca e greu dar va rog ajutati-ma va multumes big grin

7 răspunsuri:
| paulthegame a răspuns:

Iei bata si dai la cap simplu lasa pshiholigic dai ko sau ar mai fi o varianta, spune-le parintilor tai

| cristimihailov a răspuns:

Buna,

In cazul tau, personal vorbind, vad o singura situatie:

Actiunea. Deoarece s-a format o mica haita in care fiecare vrea sa se dea important. Asa ca o sa latre la altcineva. In plus au si niste motive pentru a se coaliza impotriva ta.

Trebuie sa vorbesti cu parintii tai, deoarece aici ei ar putea sa rezolve mult mai repede situatia. Au parghiile necesare.

Poate tu nu vrei ca ei sa se bage, dar uneori e mai bine.

O a doua solutie ar fi mutarea. Dar este o solutie prea radicala pentru tine. De aceea nu as prea considera-o.

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna,

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Romtelecom si Cosmote, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Asteptam sa te ajutam!

| wtxwhdxifdjebdd a răspuns:

Acelasi gen de colegi poponari am avut si eu.Trebuie sa ii cunosti ca sa stii ce lichenii pot fi acele persoane...Chiar nu stiu cum m-au lasat,dar imi amintesc ca am cedat nervos, am inceput sa ii injur, sa sar la bataie, stiu ca suna stupid, dar asta mi-a adus linistea.Realizezi ca nu am sarit ca ultima gorila.Ar rade daca te-ar vedea crizandu-te.Trebuie sa fii foarte subtil, nu imi amintesc cum dar s-a terminat cu bine.

| Peaches a răspuns:

Zi-le sa-ti vorbeasca atunci cand au ceva inteligent de spus. Pana atunci... sa mai creasca!

| Sticket a răspuns:

Sa fii matur e la moda, dar vad ca nu prea stii nimic despre viata reala. Apropo viata e o joaca.

| Overlordspirit explică (pentru Sticket):

Ar trebuie as nu a-i orgoliu asa mare.Pentru ca nu ai dreptate.Eu stiu lcruri spirtuale, am vise situ ceea ce vreau sa fac stiu chiseti care mult nu le stiu.Si am 16 ani nu 18 sau 20. Si stiu lucruri foarte imortante sa stii nu multi gandesc ca mine poate chiar 1%