Nu e la toti la fel, unii incep mai devreme, la altii incepe mai tarziu. Sunt schimbari foarte misto care au loc dar si schimbari ciudate. Iti creste parul facial, par pubian, par pe corp, pe la piept, burta, spate, depinde acum care e gena ta, daca esti mai paros de fel acolo, poate aparea acneea, desi multi nu au avut, ti se ingroasa vocea, cresti in inaltime, te latesti in umeri, ti se mareste penisul si multe altele, pe baza hormonala vei face probabil si ginecomastie. Cele mai misto chestii in urma pubertatii sunt schimbarea vocii, te latesti in umeri si creste parul facial, semne clare de maturitate, e trecerea treptata de la copil la barbat, dar nu inseamna neaparat barbatie doar prin astea. Cand ti se ingroasa vocea o sa fii ragusit o perioada, sa nu te sperii, o sa vorbesti si subtire si gros perioada aia, eu de exemplu nu am patit asta, cel putin nu am simtit cand s-a schimbat vocea, m-am trezit cu ea ingrosata. Eu pe la 13 ani am intrat la pubertate, am avut ginecomastie (piatra la sfarcuri) de ma speriasem, habar nu aveam si nu-mi spusese nimeni ce e aia pubertate, apoi incepuse parul sa-mi creasca mai pe tot corpul, iar celelalte lucruri au venit treptat, pe la 16-17 cred ca s-a terminat pubertatea la mine, am avut si cosuri in perioada aia, sunt foarte multe schimbari hormonale, esti plin de hormoni in perioada pubertatii, dar rezultatele vor fi misto, te simti altcineva, o evolutie foarte misto a corpului.