| Georgiana_Florin_1995 a întrebat:

Buna TPU vreau un sfat am o relatie de 2 ani (specific eu 15ani el 18 ) si vreau sa plec sa ma mut cu el deoarece si el vrea asta dar cu un motov noi am fi asteptat pana cand as fi facut 18ani dar parintii mei din probleme familiare, se cearta ei si eu ma bag mereu pentru mama iar eu asa ajung batuta de tata. prietenul meu numai suporta si mi-a zis sa ma.mut cu el..se intampla ceva cu politia daca plec de bunavoie cu el?! va rog fara comentari sunteti inca copii.

4 răspunsuri:
| sofisis a răspuns:

Da. Va veti trezi cu politia la usa. Esti minora, nu exista "de bunavoie". Parintii tai il pot acuza de abuz asupra unui minor, privare de libertate si multe altele.Chiar si de act sexual cu un minor.

| Georgiana_Florin_1995 explică (pentru sofisis):

Eu am.intrebat deoarece mai cunosc doua cazuri in care fetele au plecat la 15 ani d acasa si ele au explicat politiei de ce au fugit d parinti si politia nu au putut face nimic de asta...

| sofisis a răspuns (pentru Georgiana_Florin_1995):

Intre 14-16 ani esti considerat minor/fara discernamant etc dar se poate dovedi ca intr-un moment dat(exemplu fuga de acasa/crima, viol, jaf) ai avut discernamant.
Intre 16-18 ani esti considerat major/cu discernamant dar se poate demonstra ca pentru un moment nu ai avut discernamant.

Si sub 14 ani esti considerat fara discernamant, peste 18 esti considerat cu discernamant si total raspunzator pentru faptele tale, cu cateva exceptii desigur (cum ar fi unele afectiuni psihice).
Tu ai 15, deci momentan esti legata de dorintele parintilor tai 100%.
Si dupa 16 ani va pot face totusi probleme...

| Axys a răspuns:

Buna abia ai 15 ani mai gandeste-te daca te iubeste trebuie sa te astepte sa faci 18 ani ca politia te poate lua de la el cu siguranta lasa-i pe aiati ca asa si amei se certa din orce si n-am ce le face dar asta nu insemna ca trebuie sa plec de la parinti happy nu-i bine ce faci... happy