Incearc sa-l ajuti, daca intr-adevar il ajuti, dar totusi in opinia mea exista niste riscuri, oricat ar fi ele de mici, dar tot exista.
Avand in vedere ca ti-a marturisit acest lucru, inseamna ca are incredere in tine, as putea sa-ti recomand sa nu il pedepsesti pentru aceasta problema a lui, fiecare om are pasarici la cap, Inamicul numarul 1 al oricarui om este propria lui persoana, gandirea lui, care te poate purta pe cele mai neplacute culmi, crede-ma ca am experimentat si eu astfel de practici, si sunt Extrem de neplacute, inca ma lupt sa scap in totalitate de aceste ganduri, care parca imi fac o gaura neagra in suflet si inima, si aspira tot ce e bun... astfel ajungand sa distruga totul, in concluzie incearca sa gasesti o metoda de a-l ajuta, si daca va observa ca doresti acest lucru, va aprecia enorm, si o mica parte din aceasta problema se va risipi.
Iar daca cumva se intampla sa fie in acea stare de transa, incearca ori sa fugi, ori sa-l readuci cu picioarele pe pamant, luandu-l ori de maini, ori atingandu-i obrajorii si sarutandu-l lin/tandru/siropos pe buze,
Sper ca ti-am fost de folos
Poti sa alegi sa fugi, sau sa il infrunti [ nu ma refer sa va luati la bataie, ci sa ii gasesti un leac]
Da, aceasta ura care creste in om e datorita unor pacate, unor lucruri care il macina, care il nelinistesc si nu ii dau pace. Spune-i despre aceste lucruri, spune-i ca nu se va limpezi nimic, ci ca vor escalada si mai mult si la un moment dat va fi inghitit de toate sentimentele negative. Vorbeste cu el, serios, farasa fiti deranjati, spune-i ca un om se simte mult mai bine daca se descarca. Discuta cu el si vezi ce il macina, ce poti sa ii spui. In ultima instanta, s-ar putea spovedi, sau de exemplu, sa ii mai duci haine la dar.
Nu e posedat sau alte porcarii, sper ca nu iti fuge mintea la asemenea absurditati - faza e ca omul cand e fericit, se vede - nu are nimic ce sa il impiedice. Insa multi avem lucruri din trecut care ne revin in minte, care ne enerveaza, ne fac sa ne simtim frustrati. Iar omul. ei bine, simte nevoia sa spuna cuiva, sau cel putin, daca spune cuiva, parca se simte mai usor. Desi, acele lucruri ar trece mult mai bine si mai usor apeland la Dumnezeu. Poti de asemenea, sa te rogi si pentru el, nu cred ca o fi achiar asa greu.
Deci, nu il parasi. Se vede ca esti o persoana simtita si inteligenta, o persoana in care el are foarte mare incredere - din moment ce sunteti impreuna de atata timp si din moment ce a fost in stare sa iti marturiseasca acest lucru. Fa tu pasul urmator! Ti-am zis ce si cum. Nu te poti lasa batuta. Sunt niste lucruri simple de facut, dar daca ai sti cat conteaza!
Sa fiti fericiti!
Daca tu nu ai observat probleme in comportamentul lui, ar trebui sa nu te ingrijorezi. Ai avut cu el doi ani frumosi. Sa stii ca gasesti greu un astfel de baiat. Poate ca are unele momente mai ciudate (nu ai de unde sa stii daca sunt reale, poate ca este doar parerea lui) dar le are perfect sub control. Parerea mea este sa nu te desparti de el. Cum sa il ajuti? Iubeste-l si arata-i acest lucru, iti va raspunde si el cu dragoste. Arata-i ca esti alaturi de el.
Am citit multe raspunsuri foarte bune aici, insa din pacate nu le pot premia pe toate. :-) Multumesc pentru ajutorul acordat! Inseamna enorm de mult pentru mine.
HabarNamPeCePlanetaTraiesc întreabă: