| AmaliaAMY12345 a întrebat:

Buna tuturor!

Am o mare dilemă. Sunt studenta in anul întâi. Am ales sa merg la o facultate in alt oras, eu mi-am dorit acest lucru foarte mult, dar a apărut o problema, nu ma pot acomoda. Am o stare extrem de proasta, am ajuns sa merg pe strada si sa plâng. Mi-e foarte greu. Daca vin acasa, e ok cand stau cu ai mei sau cu prietenii, dar in momentul in care ma gândesc ca trebuie sa ma intorc înapoi la facultate, ma ia plansul. Regret atat de mult alegerea făcută.
Oare ma voi obișnui? As vrea sa aflu daca a mai trecut cineva prin ce trec eu si in cat timp s-a obișnuit.

M-am gandit ca daca nu ma pot obișnui, sa vin la facultate in orașul meu si daca nu se poate, imi voi îngheța anul si o voi lua de la capăt anul viitor, doar ca in orașul meu. E ok ceea ce vreau sa fac?

2 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu a trecut nicio saptamana de facultate, ai rabdare macare 1-2 luni sa iei o decizie

| alessia5158 a răspuns:

Nu, nu este bine ceea ce vrei sa faci sub impulsul momentului!

In primul rand, anul I nu poate fi "inghetat" la nicio facultate( de oriunde ar fi!).O solutie ar fi transferul ( dupa anul I)---intereseaza-te asupra conditiilor de transfer la aceiasi program de studiu ( daca exista!) la o facultate din orasul tau(chiar daca facultatea apartine altei universitati).
In al doilea rand, sa nu crezi ca, in cazul unui abandon, un an de stat "pe tusa "va fi fara repercusiuni (in plan mental, emotional).

Nu esti singura care treci printr-o asemenea perioada critica, de acomodare la noul mediu--- multi bobocilor manifesta "sindromul " vreau acasa! Acorda-ti timp, rareste drumurile acasa la minimum necesar si imprieteneste-te cu colegii--- dupa ce treci de "botezul"primei sesiuni de examene vei constata ca asa- zisul sindrom s-a atenuat considerabil.
Bafta si tin'te tare!