| deealove a întrebat:

Buna tuturor am o mare intrebare...cum prepar castanele comestibile... le pot fierbe?

8 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Da, se pot fiebe in apa, cam 3-4 ore.

| deealove explică:

Multumesc mult de tottongue

| asdffghjjkl a răspuns:

Se pot si fierbe... iar daca le vrei prajite, inainte sa le pui intr-o tava, fa-le cate o crestatura usoara in coajape amandoua partile ca sa nu iti sara prin toata bucataria... sunt foarte bunebig grin

Pofta buna!

| Happy a răspuns:

Pai se fierb asa le fac eu. :d au un gust bun

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu-mi plac fierte, sunt mai bune la cuptor.

| Rizer a răspuns:

Ruladă de curcan umplută cu castane

Timp de preparare: 40 de minute

Calorii: 420/porţia

Ingrediente: o felie de pâine, 4 linguri de lapte, 200 g piure de castane, un ardei roşu, cimbru, 900 g piept de curcan, 4 linguri de ulei, un ou, făină

Preparare: Pâinea înmuiată în lapte se scurge şi se amestecă în piureul de castane. Se adaugă ardeiul tăiat mărunt, oul bătut şi cimbrul. Pieptul de curcan s e taie, se acoperă cu piureul de castane, se rulează şi se prinde cu scobitori. Rulada se pune la cuptor într-o tavă unsă cu ulei şi presărată cu făină.
Curcan umplut (forestier)
Timp de preparare:
30 min (complexitate redusa)
Ingrediente:
Ingrediente (pentru 7-8 persoane): 1 curcan,
250 g ficatei de pasare,
150 g jambon,
200 g castane comestibile crude,
3 cepe de arpagic,
2 linguri pesmet,
30 g ciuperci uscate date pe razatoarea mica,
1 ou,
2 linguri patrunjel verde taiat cu foarfeca,
2 linguri coniac,
1 lingura seminte de pin,
50 g unt,
sare,
piper.
Pentru garnitura: 1 kg sampinioane,
500 g malai,
1/2 l lapte,
100 g unt,
2 linguri patrunjel verde taiat cu foarfeca,
ulei,
sare,
piper.
Mod de preparare:
Umplutura - curatati ceapa si tocati-o marunt. Spalati ficateii, stergeti-i si taiati-i bucatele de circa 1 cm. Taiati marunt jambonul. Puneti 20 g de unt sa se topeasca intr-o tigaie, prajiti ceapa circa 3 minute, adaugati bucatelele de ficat si lasati-le sa se caleasca inca doua minute, amestecand intruna, dupa care rasturnati-le intr-un castron. Stropiti-le cu coniac, amestecati, adaugati jambonul, patrunjelul, sarea, piperul, pesmetul, ciupercile rase, semintele de pin si castanele si amestecati din nou. Incorporati oul batut si amestecati. Umpleti curcanul cu amestecul astfel pregatit si coaseti taietura cu ata de bucatarie. Asezati-l pe o tava, presarati peste el bucatele de unt si dati-l la cuptor. Incingeti cuptorul la 180°C si lasati curcanul sa se patrunda aproximativ doua ore si jumatate, stropindu-l din cand in cand cu zeama din tava. Mamaliga - Puneti la fiert intr-o oala 1/2 l de apa, 1/2 l de lapte, 50 g unt, sare si cand incepe sa clocoteasca, turnati malaiul in ploaie, amestecand intruna, pana cand a absorbit tot lichidul. Rasturnati mamaliga pe o tava mai mare, nivelati-o la suprafata si lasati-o sa se raceasca. Taiati-o patrate sau dreptunghiuri, prajiti-le in ulei pana ce se rumenesc pe ambele parti si puneti-le deoparte. Ciupercile - Curatati ciupercile si prajiti-le circa 5 minute - la foc iute - in untul ramas, amestecand intruna. Sarati, piperati si incorporati patrunjelul taiat. Serviti curcanul pe un platou, cu bucatile de mamaliga de jur imprejur, iar peste mamaliga presarati ciupercile prajite. >>

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu... Se fac piure! Ca le-am fiert ( foc mic ) 3 ore juma si cand se le desfac. (iti imaginezi) daca vrei iti dau si poze cu ele, ca eram la nunta! laughing

| yodeiutza96 a răspuns:

La cuptor happy