| nuamnume0000 a întrebat:

Bună tuturor! Am terminat clasa a 7-a și la toamnă o să fiu în clasa a 8-a (ultimul an de gimnaziu, din păcate pentru mine.) Sunt foarte speriată pentru că am auzit că ultima clasă de gimnaziu este cea mai grea mai ales că la sfârșit de an o să dau evaluarea națională. Îmi puteți da vă rog sfaturi pentru clasa a 8-a?

Răspuns Câştigător
| dullcat a răspuns:

Buna.Daca dai curs fricii vei ajunge sa nu mai faci nimic si nu e deloc ok. Poti incepe sa iti faci inca de pe acum un program zilnic, sa inveti o ora sau doua.In felul acesta te vei obisnui cu ideea si vor disparea temerile.

Eu cred ca e normal sa nu stii sa rezolvi toate exercitiile deoarece nu cunosti inca toata materia.De aceea evaluarea se da la sfarsitul clasei a VIII-a.Stai calma. Daca ti-ai dat silinta pana acum si ai obtinut media 9, sunt sigura ca cel putin 9 vei obtine si la EV.Gasesti pe YouTube subiecte si videoclipuri care te pot ajuta.Iar din clasa este evident ca nu poti retine tot, de aceea trebuie sa iei notite.Creierul uman e foarte complex, dar numai o mana de oameni de pe toata planeta au in el si functia de recorder, retinand absolut ok. Repet, nu e nimic in neregula cu tine.

Succes.

9 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Daca inveti bine nu vad de ce esti asa speriată?

| nuamnume0000 explică (pentru darrio2007):

Având în vedere că la începutul anului trecut m-am mutat la o altă școală, credeam că media mea o să fie mai mică și că o să existe oarecum o concurență între elevi. Învăț, în clasa a 7-a am avut media generală 9, 05 (destul de mică, pentru că sunt la o școală bună) Testele pe care le-am făcut, nu mă ajută absolut deloc pentru pregătirea la examen la vară. La română mă descurc de un 6 sau de un 7 acolo, iar la matematică abia fac câteva exerciții din fiecare subiect dat. La școală nu prea înțeleg aproape nimic deși unii copii din clasă înțeleg ceea ce se predă dar eu pur și simplu nu înțeleg. Eu sunt atentă la ore dar când se termină orele și trebuie să plec acasă nu mai îmi aduc aminte nimic din ce s-a predat la orele respective. Chiar nu mai știu ce să mai fac.

| veveritaciuciu a răspuns (pentru nuamnume0000):

Chill că la mine in clasa persoanele cu 6-7 au luat 10 curat la examen...

| Violleta2022 a răspuns:

Daca pui mana serios pe carte si inveti, nu ai nici un motiv sa fii speriata, dimpotriva, poti sa fii foarte bucuroasa ca vei avea medii foarte mari la medii si sanse sa intri la un liceu foarte bun.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună!
Este normal să te simți speriată înainte de a începe un an important. Însă, trebuie să știi că nu ești singură și că mulți elevi trec prin aceeași experiență.
În ceea ce privește sfaturile, îți sugerez să îți organizezi timpul și să îți faci un plan de învățare pentru fiecare zi.
Ar fi bine să înveți în mod constant și să nu lași materia să se acumuleze.
Ar trebui să îți faci temele și să participi activ la ore. În plus, îți recomand să îți iei pauze regulate și să îți păstrezi un echilibru între școală și timpul liber. Nu uita să te odihnești și să te distrezi în timpul liber. Mult noroc!

| nuamnume0000 explică (pentru anonim_4396):

Mulțumesc! Am să încerc

| PicakuElectr1ze a răspuns:

Bea ceai de musetel, aprinde 3 lumanari si la ora 12 noaptea invata pentru evaluare. La sfarsit spune "multumesc lordul meu satan ca ma ajuti"
eu asa am facut si acum, in prezent, sunt seful meu si detin 4 dacia logan. Fundita?