Raspunsul tot tu il vei descoperi, noi doar incercam sa iti oferim idei.
Bine ar fi sa aflii cum este relatia dintre diriginta si fiul ei. Dar banuiesc ca este imposibil, in afara de cazul in care ati putea sa avati amandoua o discutie reciproca despre viata personala.
Intreab-o pe diriginta ta in ce fel te-ar putea ajuta baiatul ei cu aceste concursuri. Concret, ce ajutor poate sa iti ofere el? Va sta langa tine ore intregi ca si cum ar face meditatii?
Dar tu, vrei sa participi la aceste concursuri? Daca da, atunci poti inainta problema, daca nu, atunci spune-i dirigintei ca nu vrei sa participi la acestea.
Oricum, eu nu vad cum te-ar putea ajuta baiatul acesta la aceste concursuri. Caci la un concurs te duci si te inscrii, si gata. Eventual te duci cu profesorul, dar nu cu copilul acestuia. Ori probabil concursurile de care vorbesti sunt extra-scolare.
Insistenta este buna; dar cand aceasta trezeste suspiciuni, atunci este rea -adica are (si) intentii ascunse.
Radem, glumim, dar raspunsul meu este acesta (si este cat se poate de serios): daca esti pregatita de casatorie, atunci da curs insistentei dirigintei tale. Probabil ca la aceste concursuri va trebui sa mergi insotita de acest baiat. Si este imposibil sa nu se lege o relatie.
Ce pacat ca mama nu e si ea profesoara... ))
Imi pare rau sa te dezamagesc, dar asa-zisa persoana decenta ori are planuri asa cum avea Narendra Sen cu Allan (in cazul asta tu) in Maitreyi, ori baiatul sufera de singuratate si s-o gandit maica-sa ca tu esti numai buna pentru a-i alunga singuratatea. Intelegi ce vreau sa spun. Mie imi pare tare complicata treaba, trebuia sa privesti in perspectiva de la inceput.
Aveam eu o vorba, ca majoritatea oamenilor fac bine dintr-un interes mai mult sau mai putin vizibil. Asta e destul de vizibil, vezi mai sus ce ar putea fi.
Acum ce sa faci? Rupe coarda, sa vezi ce se intampla, altfel ori te prinzi prea tarziu ori nu te mai prinzi. Daca se comporta ca si pana acum in continuare, atunci era pur si simplu un gest ciudat de bun din partea ei. Daca dintr-o data apare o raceala urmata si de alte perturbari, atunci sigur erau interesele de mai sus. Iti spun de pe acum ca e a doua varianta la cum ai povestit aici, dar mno, tu cunosti mai bine situatia, alegerea iti apartine, doar ti-am expus posibilitatile.
Nu-i rau in a contacta baiatul dirigintei, in fond, atitudinea ta va arata clar ca nu esti aroganta sau indaratnica, ci dimpotriva, deschisa, prietenoasa, inteligenta.
Cauta-l si vorbeste cu el, dupa care poti sa eviti sa-l mai suni, cautand pretexte ca esti ocupata cu altceva, fa-o la inceput de ochii dirigintei si din diplomatie.
Depinde. Tipa profesoara fiind poate s-a obișnuit doar cu materia pe care o preda. Fi-su poate a aprofundat mai multe chestii. Să știi că se poate deși asta ar fi a doua posibilitate. De ex. maică-mea e profesoara de mate dar m-aș descurca să îi pregătesc elevii fără probleme. Poate îi este lene să o facă ea sau e prea ocupată?
Nu se pune pb. de aroganta si ea simte asta - eu comunic f. bine cu ea. oricum multumesc.
Daca ea a insistat mult,trebuie sa accepti ca nu ai ce faci! Nu este frumos sa o refuzi,, o oferta generoasa'', fiul ei care e un baiat foarte inteligent, o sa te ajute sa castigi la toate concursurile! Accepta propunerea si lucreaza impreuna cu el! Nu este vorba de o lipeala cum zic altii! Diriginta vrea sa te ajute pentru binele tau! Spune-i ca o sa te mai gandesti si sa vorbesti cu ai tai si sa afli care este parerea parintilor tai! daca accepta oferta dirigintei, atunci nu este nici o problema daca te imprietenesti frumos cu baiatul ei! sa te comporti civilizat si ca atare! Mult succes!
Multumesc pentru sfat, eu vb mult cu diriga, - uneori o surprind ca se uita lung la mine. ma cunoaste bine, stie ca nu sunt aroganta, am cunoscut in sfarsit si pe fat frumos la cex, eram colegi la centrul de pregatire -fara sa ne stim.
Sper in continuare ca s-a vrut o forma de ajutor el face prega la disciplina la care urmeaza olimpiada -eu nu. Voi vedea sambata viitoare daca e mai bun decat mine. daca da - jos palaria altfel ramane ca in tren, eu merg pe drumul meu.
anonim_4396 întreabă: