| agentgxm a întrebat:

Bună,tuturor! De ceva timp mă confrunt cu o problemă,bine,nu stiu dacă e o problemă,dar altcumva nu pot să o numesc...Mi-am dat seama că nu sunt deloc punctuală si că viața mea este o harababură totală din cauza asta, de ex., când am multe de făcut,totusi este ceva care imi distrage atenția si ceea ce am de făcut,termin foarte târziu, dupa nu mai am timp de nimic, mă enervez si ma simt vinovată.
Bun, am renuntat la retelele sociale de aprox. o lună, pentru că asta era principala cauză a distragerii atenției mele, iar acum...parcă n-am chef de nimic si tot in aceeasi stare sunt...iar mă lungesc cu treburile până tarziu, nu sunt deloc productivă.
Aveti vreun sfat? Stiu că sunt persoane care sunt așa, asta e firea lor, dar mie chestia asta mă doboara psihic, imi scadea stima de sine, increderea si nu stiu cum sa o poate face sa dispara.

Răspuns Câştigător
| RaduAna01 a răspuns:

Fa-ti un program realist si incearca sa il urmezi. Il scrii cu o seara inainte.

Si incearca sa finalizezi ceea ce iti propui. Si eu uneori procrastinez, dar incerc sa ma gandesc ca eu imi fur caciula si daca ma concentrez pe ceea ce fac termin mai repede decat sa ma gandesc in alta parte.

Dar este o lupta cu tine si pana iti va deveni o obisnuinta va trebui sa te disciplinezi. Si odata ce vei avea un program(nu prea rigid, dar care iti va da o ordine in viata) vei simti din nou bucuria pe care ai pierdut-o, nu vei mai avea starea asta.

Si de ce te lungesti? Poate trebuie sa te gandesti care este motivul pentru care faci asa. Sa nu dai nici in extrema cealalta, de superproductie, ci sa mentii un echilibru. Si treaba buna se face cu mintea acolo. Poate trebuie sa iti fixezi ca si ideal sa faci treaba de calitate, concentrata in prezent si asta te va motiva. Mult spor!

Niste sugestii mai pe scurt:

Punctualitate:
-calculeaza-ti timpul de dinainte asa incat sa ajungi la timp unde trebuie sa fii
-puneti alarma pe Note Keep sau alta aplicatie de genul cu ceva timp inainte de timpul cand trebuie sa te pregatesti pentru ceva

Program:
-dimineata poti sa citesti ceva dintr-o carte care iti place(bine, iti setezi alarma, ca daca iti place prea mult nu te mai desprinzi?)/sa te rogi si vei incepe ziua cu mult mai mult zel
-program cu lucrurile pe care le faci a doua zi(realistic) de cu seara
-lucrurile mai grele la inceput, mai usoare la sfarsit
-odihna activa: daca inveti, faci pauze de 5-10 min la sesiuni de invatare de 30 min, 1 h sau cat rezisti. Si unele dintre ele sa fie activitati fizice, treburi casnice usoare. E mult mai odihnitor decat sa stai
-te concentrezi, nu iti permiti gandurile sa hoinareasca, esti acolo si cand vezi ca te gandesti la altceva, iti readuci mintea acolo. Vei termina lucrul acela mult mai repede si iti va ramane timp si pentru altceva
-timp de relaxare seara sau de iesit putin cu prieteni, de citit, alte hobbyuri.

Si daca iti vei dori, cu siguranta vei reusi. Iti va veni putin greu la inceput, dar te vei obisnui si vei scapa de starea asta de moleseala si lipsa de motivatie. Si viata ta va fi mai ordonata.

| agentgxm explică (pentru RaduAna01):

Mulțumesc mult! O să revin cu update peste 2-3 luni, să vedem dacă am evoluat sau nu...

| RaduAna01 a răspuns (pentru RaduAna01):

*realistic, scuze pentru greseli

| RaduAna01 a răspuns (pentru agentgxm):

Bine? Va fi bine. Si te vei simti mult mai bine

11 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Am multe sfaturi. Primul. Schimbă locul unde se întâmplă toate acestea. Apoi vezi rezultatul. După aceea să îți dau sfatul 2.

| agentgxm explică (pentru sadrian46):

Atunci plec de acasă... loll

| Annabelle2002 a răspuns:

Poate esti prea aspra cu tine, ia-ti mai multe pauze pentru sine. Pupici.

| RaduAna01 a răspuns:

Https://youtu.be/TheNNYbPi9w

https://youtu.be/QZUQvIf301Y

Daca cauti pe Youtube: how to be organized vei gasi multe videoclipuri. Dar tine minte sa nu dai in extrema de a fi productiva tot timpul, ci doar sa ai o viata organizata. In liceu am avut o perioada in care eram asa(cu productivitatea, sa fac cat mai mult, sa invat pana nu mai pot) si acum imi pare rau. Trebuie un echilbru. Si munca si relaxare. Ca viata e prea scurta. Si nici relaxare totala nu e ok, nici munca pana nu mai stii de tine. Doar sa fie ordine in viata si sa ai grija si de sufletul tau, atat. Numai bine!

Mulțumesc,din nou! O să am grijă la ceea ce ai spus ...si ai dreptate...trebuie un echilibru!

| RaduAna01 a răspuns (pentru agentgxm):

Cu drag!????

| RaduAna01 a răspuns (pentru RaduAna01):

Semnele acelea de intrebare sunt, de fapt, o fata zambitoare laughing

Cea mai frumoasă față zâmbitoareee?