Depinde si de anturajul tau.Un anturaj prost te poate determina si pe tine sa iei niste obiceiuri mai putin placute.Sincer, chestia cu alcoolul mi se pare ok, daca nu bei de obicei si bei acolo risti sa te imbeti usor si asta nu echiar foarte placut. Faza cu venitul la 10 acasa, pentru 16 ani mi se pare ok, pe la 17 ai putea sa o rogi sa mai stai mai ales daca e un eveniment precum un majorat.Desi daca are cine sa te aduca acasa atunci ar putea sa te lase sa stai mai mult.Insa faza cu sunatul intr-adevar este prea exagerata.Ar fi ok sa incerci sa vorbesti cu ea si sa ajungeti la un compromis:sa o suni cand ai ajuns si cand vei pleca de exemplu si sa o anunti daca vei mai intarzia.Parintii vor sa isi protejeze copiii si e normal sa fie asa insa incearca sa ii dai motive sa aiba incredere(sa vii la ora la care ti-a spus, sa nu vii beata) si cred ca va fi ok.Nu iti cunosc prietenii si nu stiu ce obiceiuri au acestia, insa daca sunt vicioase fereste-te pe cat se poate de ele.
Nu, chiar am un anturaj ok. Desigur, la orice petrecere gasesti toate tipurile de oameni, dar nu vad de ce asta ar fi un motiv intemeiat ca eu sa nu am voie sa merg la petreceri. Interdictiile astea sunt o piedica pentru mine in a ma integra in grupul meu de prieteni, in a ma integra pana la urma in societate, in a cunoaste lumea... Asta ca sa nu mai spun cum e sa petreci fiecare vineri seara acasa pe canapea in timp ce toti cunoscutii tai posteaza tot felul de poze... Ca sa nu mai spun cum e sa i spui mamei toate acestea si sa iti spuna ca esti prea mica sa mergi la petreceri, ca esti prea mica sa te intereseze baietii sau tot felul de lucruri de genul asta. In final, tot eu sunt copilul nemultumit de tot.
Maica-ta e doar foarte ingrijorata pentru ca aude tot felul de povesti de la petreceri ca aia se imbata, ca drogheaza fetele, ca le rapesc si alte atrocitati de genu care se intampla poate la 5% din petreceri dar bineinteles, fiind totusi o sansa, se alarmeaza automat. N-ai vreodata un majorat sau ceva unde ai putea s-o iei si pe ea? nu stiu, sa fie chemati si parinti si sa se inteleaga cu parintii gazdei? Ar vedea cum e atmosfera pe acolo, ca nu faci nimic deplasat si poate s-o mai calma.
Ideea ar fi buna, dar in primul rand nu s-ar ivi niciodata ocazia, pentru ca nu mai suntem la gradinita sa mergem la petreceri insotit de parinti si in al doilea rand, daca prin absurd s-ar ivi vreodata ocazia, mama ar refuza vehement, spunand ca nu merge ea sa stea "cu toate proastele alea" (asa cum obisnuieste sa le nuneasca pe majoritatea mamelor preietnilor mei). Ofofof
Da stiu ce zici cu insotitu, nu zic acu s-o iei la toate petrecerile, ai inteles tu ideea si de ce am zis aia. )
Cred că adevărul e pe undeva pe la mijloc. Mama ta cam exagerează dar s-au întâmplat și multe necazuri pe la petrecerile astea, așa că are tot dreptul să fie îngrijorată. Iar dacă ești singurul copil, cu atât mai mult. Nu e nevoie să fie toată lumea din jurul tău depravată, e suficient să fie o singură presoană și viața ta ar putea lua o întorsătură nefericită. Nu cred că e cazul să dau detalii.
Chiar dacă mama ta ar greși, nu e ușor să dai sfaturi, părinții de obicei sunt de acord cu ceva dacă acel ceva e benefic copilului lor. Nu cred că ai avea cum s-o convingi, chiar dacă i-ai spune, de exemplu, că toți te consideră o ciudată și fac mișto de tine fiindcă trebuie să te întorci devreme acasă sau că te simți rănită fiindcă nu are încredere în tine că ai fi suficient de responsabilă ca să știi ce e bine pentru tine.
Mama ta este un om normal care te iubeste foarte mult si stie ce se poate intampla la asemenea petreceri. Esti inca foarte micuta si nu ai ce cauta la majoratele celor mari, care au implinit 18 ani.
Nu are treaba scoala cu restrictiile minorilor aici.
ma bucur ca ai o mama care te iubeste si stie sa te tina in frau, fiindca esti incapabila sa discerni binele de rau, dupa cum se vede, crezand ca totul ti se cuvinte la anisorii asta si ca nu sunt pericole pentru tine.
Invata sa-ti asculti si sa-ti respecti parintii, ca nu-ti vor raul, asta este ajutorul/sfatul pe care ti-l dau, ca parinte.
Mama ta procedeaza corect. Crede-ma ca nu-ti face niciun rau.
Sunt pline cluburile de adolescente bete, sparte in bai, drogate, vai de capul lor. Zici tu ca tu nu esti asa, dar anturajul te impinge spre prostii.
Eu zic ca e bine cum e, cand mai cresti o sa iti dai seama ce bine ti-a facut, ca nu te-a lasat sa faci vreo prostie care ti-ar putea distruge viata.
P.s. Da! Esti inconjurata de foarte multe persoane depravate, asa e societatea din ziua de azi.
Prea multa protectie nu e buna... Un parinte căruia nu-i pasa de copilul lui, o sa-i faca la fel de mult rău ca un parinte caruia ii pasa prea mult.
Un copil prea protejat, o sa ajunga in cele mai multe cazuri, un adult cu diferite vicii, care sunt mult mai grave.
Ai fost in viata ta intr-un club?
Exact de asta ma tem si eu si nu, nu am fost vreoadata in vreun club. Probabil ca nici nu mi-ar placea, fiindca am fost obisnuita sa ma distrez mai select, dar vreau sa fac eu alegerea asta, daca imi place sau nu; vreau sa testez; vreau sa stiu. Nu vreau ca la 16 ani sa decida mama si in cele mai mici detalii pentru mine. Asta-i tot...
Pai, probabil ca incearca sa te tina departe de un anturaj care te-ar strica pe tine ca om.
Mai stai pana tarziu, unu fumeaza si te pacaleste sa fumezi si tu, baietii beau bere, si incerci si tu.
Fumeaza un cui si incerci si tu, te inghesuie vreunu intr-o scara de bloc, si tot asa)
Cam la asta se gandeste un parinte. Ca el a fost ca tine, si stie toate etapele prin care un adolescent trece.
Poate ai noroc si ai un anturaj bun, dar asta n-o sa ii opreasca pe parinti, sa se ingrijoreze sau sa fie mai overprotectivi