Esti idiot. Scuze ca o zic, dar esti. Vrei sa spui ca : ai reusit sa faci o postliceala buna, ti-ai gasit pasiunea, ai intrat la facultatea de medicina, ai niste colegi faini si o fata super de treaba de care iti place si tu vrei sa renunti la astea doar pentru ca nu stii chimie? Pe bune?
Hai sa le luam in ordine.
1. Liceul tau nu conteaza. Serios, nu ii pasa nimanui ca 4 ani ai mers intr-o cladire numita X. Serios, numele ala nu are importanta. Nu il mai lasa sa te afecteze. E o parte din trecutul tau, asta e de acum. Da doar ca nu se numea X sau Y nu inseamna ca gata esti ultimul om. Poti sa fii si de la cea mai buna scoala din Romania, ca nu asta conteaza.
2. Daca erai prost nu intrai. Din moment ce ai intrat inseamna ca nu esti asa de praf. Gandeste-te ca sunt zeci de la licee foarte bune care nu au fost admisi. Tu ai reusit... Asta nu iti zice nimic?
3. Oamenii au si ei o viata. O fi fain sa iesi la cafea cu ceilalti, insa e medicina totusi. Doar pentru ca nu va vedeti in fiecare zi nu inseamna ca ai facut o impresie proasta sau ca nu te mai plac. Doar ca oamenii probabil au de invatat si nu au timp sa iasa in fiecare zi. Daca vrei sa iesi cu ei intreaba si tu pe grup, nu astepta sa faca doar ceilalti invitatiile.
4. Ce daca e olimpica la biologie? Serios acum... Felicitari ei. Insa doar pentru ca are o diploma pe care tu nu o ai nu inseamna ca, gata, se uita numai dupa olimpici. A participat la acel concurs fiindca ii placea materia si e buna la ea. A luat un premiu sau o diploma sau ceva. Bun, fain, da ce legatura are cu prietenii si cu iubitul? Niciuna. Daca nu e genul ca "aa, eu am participat la olimpiada si de acum ma vad doar cu olimpici" (si mai bine te lipsesti de ea daca e asa), crede-ma, ca nu o sa ii pese nicio secunda de lucruri de genul.
5.Serios...Vrei sa renunti la tot pentru ca nu stii engleza si chimie? Invata-le. Ai atatea resurse. Da nu te opri inainte sa incerci, o sa regreti. Vezi ce poti invata, cere ajutor de la altii si abia dupa daca nu reusesti deloc deloc sa te descurci si nu iti place renunta. Da macar incearca. Nici nu a inceput bine facultatea si tu vrei sa renunti... Serios. Mergi la o librarie la nimereala si ia de acolo niste culegeri de chimie si invata. Sua cauta pdf pe net. Da macar incearca. Ai tot ce iti doreai, chiar nu are sens sa renunti.
Se pare că cel mai mare dușman al tău ești tu. Dacă tot ai făcut efortul de a te muta în alt oraș și chiar ți-ai făcut și ceva prieteni, nu renunța acum. Dacă asta îți dorești să faci pe viitor, nu lăsa o singură materie să te facă să renunți. Știu că la medicina e foarte mult de învățat, dar dacă vrei cu adevărat găsești online cursuri de chimie. Nu știu dacă în romana dar măcar te pot ajuta să-ți faci o bază. Oricum ar fi, măcar așteaptă 1 an, 2 dacă chimia o să fie singura ta problemă, e imposibil să nu găsești o soluție.
În legătură cu fata, aici nici nu știu ce să-ți zic. Dacă te dedici facultății și învățatului, nu știu când ai mai avea timp și de tacticile de cucerire pe care ai avea nevoie să le aplici. Nu zic că e imposibil, dar cred că ar fi greu. Poate ar fi o idee bună să tragi un an doi să îi ajungi din urmă pe colegii tai și apoi să te ocupi și de aspectul asta. Știu că the heart wants what it wants, dar...
Succes!
Fii tare. Ai multe. Si tu vrei sa renunti doar pentru ca ești slab la chimie? Înțeleg, chiar dacă sunt mai mic. Uneori trebuie pur și simplu sa mai reziști puțin. O sa fie bine. Pentru ca, tu chiar dacă nu ai trăit pana acum asta, sa știi ca intr-un final o sa fie totul bine, o sa îți găsești oamenii potriviți. Continuați drumul, învață, visează.
Și încă o data, indiferent ce te-ar descuraja, asta e viata și trebuie sa mergi înainte. Toți oamenii au un drum. Și eu zic ca ai drumul tău chiar dacă nu pare asa acum.
Termina facultatea, gaseste-ti un loc de munca, ai putea încerca să faci voluntariat. Sincer, am avut rude cu o stare depresiva-cand au început sa ajute oameni în timpul lor liber, au devenit mai sinceri cu ei înșiși.
Ai grija doar! Fii tu și atat am putut sa îți spun!