anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

happy
Povestea mea e mai lunga si v-as fi recunoscatoare daca ati citi tot ce am scris aici big grin
Vorbesc de ceva timp cu un baiat. Invatam in acelasi liceu, el e in clasa a XII-a eu a X-a.m-a intrebat zilele astea daca ies pe undeva iar raspunsul meu a fost nu pentru ca ai mei nu ma lasa sa ies.
Problema e urmatoarea : parintii mei au divortat cand eram mica iar acum stau cu bunicii. Mama lucreaza in strainatate iar de tata nu mai stiu nimic de vreo 3 ani..Deci cum ziceam, am 16 ani si ai mei bunicii nu prea ma lasa sa ies..Am mai iesit seara, dar rar, atunci cand era ziua unui coleg sau alte chestii de genul. In rest, nu ma lasa..Am vorbit si cu mama si ea e de acord cu bunica, ca ce imi trebuie iesit seara, ca "nu vad ce se intampla in tara " s.a.m.d.
Ea nu intelege ca nu mai am 12 ani si ca daca ies seara nu o sa patesc nimic rau..nu merg undeva ca sa ma imbat, sa fumez sau sa fac alte lucruri..nu sunt genul. Inteleg ca isi face griji, dar consider ca am o varsta la care ar trebui sa am si eu putina libertate..nu zic sa ies mereu, sa vin la 3-4 dimineata acasa, dar nici sa nu ies deloc, cum fac acum.
Bunicilor nu le-am zis ca as vrea sa ies si eu undeva seara, pentru ca stiu deja reactia lor..sunt comunisti si nu am cum sa le schimb mentalitatea!
In timpul saptamanii ies, ziua, pe la diverse cafenele cu colegele.dar cam atat.
Stau cam la 10 km de oras, intr-un sat si asta e un impediment in fata dorintei mele de a iesi mai des..Cum as putea sa ies undeva cand ai mei sunt total impotriva asta? M-am gandit si ar fi cateva optiuni :
1) sa-mi mint bunicii ca merg la ziua unei colege (ar merge o data, de doua ori dar dupa ar bate la ochi..chiar daca au varsta care o au, si-ar da seama )
2) sa vorbesc cu mama si sa ii explic toate astea. ( nu avem o relatie prea apropiata, ea e acolo eu sunt aici. vorbim doar la telefon si atunci putin ). Apoi, daca ea o sa ma inteleaga sa o faca si pe bunica sa inteleaga toate lucrurile.
3) sa ma resemnez cu idee ca nu am cum sa schimb nimic si sa stau inchisa in casa.
Voi ce ati face in locul meu? Cum ati proceda?
Multumesc anticipat! happy

4 răspunsuri:
| MasterOfDisaster a răspuns:

Varianta a doua.
Mai bine esti sincera. Daca aduci argumente logice si ai pretentii de bun simt gen in wekend sa te lase pana la 11-12 seara (doar in satul unde stai, adica mai aproape de casa) sau in cursul saptamanii sa te lase pana la 8-9 in oras (ai totusi un oarecare timp sa iesi, si nici mamei nu cred ca i se pare prea mult).
Poti sa spui ca sa iesi afara iti face bine, poti socializa, cunoaste oameni, studia caractere. Asa poti invata de care oameni trebuie sa te feresti (asta i-ar place mamei tale care e prea protectiva).
Apoi, dupa ce trece putin timp si vine caldura, poti sa o rogi pe mama ta sa te lase putin mai mult, treptat, sa nu para ca ai pretentii prea mari.

Trebuie sa faci in asa fel incat mamei tale sa i se para o idee buna sa te lase afara. Daca iesi iti poti face prietenii mai puternice, mai trainice, inveti unele lucruri, te distrezi, te simti bine cu alte prietene sau prieteni. Mai vezi un film.

Si in cazul in care chiar nu o poti convinge sa te lase, mai poti minti cateodata. Dar totusi asta nu e prea frumos.

O zi buna!

| CandyTetris a răspuns:

Am avut si eu exact aceeasi problema.
Daca chiar te place va iesi cu tine si ziua si eventual cand ai tai vor avea incredere in el vei iesi si seara si vei avea tot mai multa libertate alaturi de el, dar asta se intampla in timp.
Daca nu e dispus sa aiba rabdare cu ai tai si sa iesiti mai intai ziua, nu cred ca se merita sa iti bati capul si sa te pui in gura cu ai tai doar pentru un baiat, fie el oricat de dragut..Hope I helped.happy

| xoxo03 a răspuns:

1 of course! oh go on

| bucau a răspuns:

Ar fi buna prima varianta, dar depinde varsta bunicilor tai.