Sunt toate facultatiile bune, dar in special cele din Comunitatea Valenciana, Oamenii daca nu esti de aici sau crescuta aici te vor trata cu rasism, mai ales pentru ca acum este criza aici si au gen " boala " pe romanii ne-integrati la ei. Costisitor este, daca nu mergi in orase mari de milioane de locuitori (gen Barcelona, Valencia, Madrid) matricula la facultate pe an te-ar costa in jur de 2000€ si pe luna chiria vreo 200 + mancarea curent internet blablabla. Daca mergi in orase mult mai mari cum am spus inainte, matricula vreo 3000€ sau mai mult, si chiriile mult mai scumpe, poate chiar 300 pe luna + mancarea si cele mentionate mai sus. Sunt romani in orase, normal ca sunt, dar daca ei nu te cunosc si ma rog... (ma refer la spanioli) poate te integreaza pana la o limita. Iti spun din propia experienta, stau de 12 ani in Spania si mai am 1 an pana termin liceul.
Buna...tu vrei sa te intorci in Romania?
Buna. Nu vreau sa ma intorc in Romania, sincer. Dar daca nu voi avea incotro, va trebui sa merg in Romania la facultate (nu este situatia de moment, dar niciodata nu se stie).
Nu stiu ce parere ai tu despre Romania dar nu te sfatuiesc sa te intorci. oricum ar fi Spania acum cu bune si cu rele tot cred ca este mai bine decat la noi in tara. Totusi tie iti place acolo?
Crede-ma ca nu este mai bine. In Romania ai familie, te descurci chiar daca putin putin, dar aici daca nu mai gasesti de lucru daca nu te ajuta nimeni n-ai incotro. Da, imi place foarte mult, practic am crescut aici, nu m-as intoarce in Romania doar in vacanta. Deja am planuit totul aici, ma refer la viitor. Daca ai situatie financiara sa vii aici, eu te sfatuiesc sa vi... dar pe cand termini facultatea nu stiu ce ti-ar rezerva viitorul.
Eu vroaim si inca mai vreau sa studiez spaniola la un nivel foarte inalt, imi place totul de la gramtica pana la literatura si unde altundeva poti studia o limba atat de bine daca nu chiar in tara in care este vorbita.Nu stiu ce sa cred, astept sa trec Bac-ul si voi vedea, Sa ma scuzi daca te deranjeaza intrebarile mele dar imi face placere sa vorbesc cu cineva de acolo care chiar stie cum merg lucrurile ....Multumeasc
Da-mi id tau prin mesaj pe TPU, ca nu imi place sa vorbesc despre chestii private prin raspunsuri.
Sa te stabilesti definitiv... pe vremurile astea, foarte greu. Foarte multi romani de zeci de ani aici au luat drumul Romania, din lipsa muncii, chiar daca aveau propietati afaceri si restul aici si chiar daca aveau planuit sa nu se mai intoarca in Romania decat in vacanta. Daca nu esti o persoana stralucita incat sa te admire companiile pentru inteligenta ta, nu cred ca sanse ar fi. Mai ales ca sunt provincii care iti cer alte limbi (in Comunitatea Valenciana este valenciana si in foarte multe locuri de munca daca nu sti aceasta limba bine nu te accepta), iar daca ei (spaniolii) tinerii nu au de lucru si emigreaza in alte tari, fa-ti o imagine despre romanii de aici tot studenti pe punctul de a termina facultatea. Nu vreau sa iti fur sperantele, dar iti spun cum sta treaba aici.
TeSeduceMirunaDulce întreabă: