| snakemmp6 a întrebat:

Buna tuturor!
Sunt fata, am 16 ani, sunt clasa a 10.
Parintii mei, adică tatăl meu este de acord sa imi pun piercing în limba și nu doar, adică ma lasă să-mi pun piercing unde vreau dar, doar într-un loc. Eu de pe la 14 ani mi-am dorit un piercing în limba, mama mea spune ca doar c*rv*le sau actrițele din filme xxx au piercing acolo și nu este de acord. Dar nu înțeleg de ce, eu nu cred ca dacă am un piercing ma schimba cu ceva sau ma face sa devin ceva, eu știu ce fel sunt și cât de cuminte sunt și nu cred ca m-ar schimba un piercing. Nu vreau hate și nici răspunsurile cu,, la ce te ajuta acel piercing sau mama ta are dreptate,, am pus aceasta întrebare și o mica poveste a mea pentru a va cere o părere. Unde sa-mi pun piercingul? Părinții mei sunt de acord dar doar într-un loc iar mie îmi plac urmatoarele: În nas în partea dreapta, septum și între nas și buza de sus (nu știu cum se numește acel loc), nu în cele din urma în limba dar acolo nu prea cred ca o pot face dacă mama nu este de acord. O părere, va rog?

Răspuns Câştigător
| Drkurt01 a răspuns:

Sincer, mie-mi plac fetele cu piercinguri si nu, nu mi se par vulgare, maxim rebele. Mi se par mult mai vulgare fetele cu pantaloni scurti sa li se vada popoul pentru ca "le e cald" (ma rog, poate au dreptate si nu stiu eu ce inseamna sa fii in calduri) si fac twerking si ma rog, asculta ce asculta. Scuze ca am divagat de la subiect, chiar nu imi place genul asta de fete, care isi iau ca ideal actritele de filme erotice, mi se par scarboase oarecum.

Ma rog, am zis asta pentru ca nu, nu mi se par vulgare si nu e o moda creata de prostituate, ci mai degraba de stilul punk, rock, etc.
Oricum, depinde bine-nteles ce vrei sa reprezinti prin asta. Si stilul in care te afisezi iti arata personalitatea. Asa cum eu am un look dezordonat si rebel, oarecum.
Decat sa zici ca piercingurile te schimba cu ceva, mai de graba as zice ca tu esti deja asa si vrei s-o arati, vrei sa fii diferita, sa te distingi, poate, deci singurul mod in care ceea ce zice mama ta are sens e intr-o lume in care pui foarte mult valoare pe eticheta. Nu e ca rezolva foarte mult daca nu te lasa: nu e ca nu poti sa te culci cu zece mii de barbati si fara piercing.
E ok sa fii rebel, mai ales la adolescenta si traim intr-o lume defecta, deci nu inteleg de ce asta e rau. Apoi, avand in vedere ca traim intr-o societate ultra sexualizata, cum am mai zis aici, semnul radical de rebeliune ar fi sa urmezi un ideal mai inalt decat sexul si materialismul. La urma urmei intreaga societate e nihilista. Vrei sa fii diferita? Nu fi ca toti ceilalti. In special in Romania societatea e defecta.
Mama ta iti vrea binele, presupun, dar foloseste metode gresite. Tatal tau pare sa inteleaga nevoia ta de razvratire adolescentina, in schimb, si cred ca face bine, asculta-l pe el.
Promovez foarte mult libertatea de gandire, asa ca nu te lasa influentata nici de societate, nici de parinti, nici la adolescenta, nici dupa. Nici de mine presupun, ahah

Citind te asiguri ca faci alegerea corecta, apoi, nu e ca ai cine stie ce experienta, asa ca iti face bine sa asculti parerea altora. Asa ca citeste daca nu o faci deja, everyone should read?

Apoi cred ca deja stii si tu ca sexul e supraevaluat si chiar periculos pe alocuri, chiar si cu prezervativ, chiar si emotiv si nici nu cred ca ai de gand sa ramai gravida la 16 ani ca a o gramada de alte fete - mult prea multe spun statisticile. Pari o fata ok, nu cred ca e cazul.

Asa ca asculta parerile... dar fa ce crezi tu ca e mai bine. Cateodata nu e chiar asa de rau sa gresesti. Apoi, piercingul se poate scoate oricand.

In ceea ce priveste pozitia... In limba sincer cunosc o fata si nu prea mi se pare interesant... Poate cand saruti? )) dar asta nu cred ca i-ar placea mamei tale sa auda. Intre nas si buza nu stiu, n-am vazut pe nimeni, dar nu cred ca arata foarte ok. In nas cred ca ar fi cel mai ok din punctul meu de vedere.

16 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Părerea mea.
Dacă nu ai fi văzut pănă acum pe alții, altele, că au un piercing cu un inel, bilă în el, ți-ar fi venit ideea să îți pui?
Crezi că o să arăți mai bine, o să fii mai atrăgătoare, o să ai mai mult succes cu acel piercing?
Din punctul meu de vedere să îți faci o gaură, în limbă, nas, oriunde, ca să bagi acolo un obiect de metal, doar ca să arăți bine este o mutilare a corpului, care nu merită să ți-o faci doar pentru că alții o fac.

| snakemmp6 explică (pentru sadrian46):

Eu nu îl fac ca să arat bine, dacă îl fac în limba doar nu scot pe strada limba afara sa vada lumea și sa arat bine, nu?
Fac asta pentru ca îmi place și nu consider ca ma schimba cu ceva, sunt o fata ok în 16 ani ai mei am avut doar un iubit, alte fete la 16 ani au deja primul copil. Consider ca acel piercing nu ma face sa par curva sa zic asa și nici sa arat mai bine. Îl pun doar pentru ca îmi place mie, da am mai văzut la alte fete dar și ele sunt prietene cu mine, nu sunt actrițe xxx cum spune mama? Deci vreau sa ajung la concluzia ca nu arat bine cu piercingul în limba pentru ca nu se vede foarte tare. îl pun pentru ca asa îmi doresc.

| sadrian46 a răspuns (pentru snakemmp6):

Poți să explici, pentru tine, nu pentru mine, de ce îți place?
Limba este ca să guste alimentele și participă la actul vorbirii.
Dta când o găurești și pui în ea un inel cuplat cu o bilă, o mutilezi o distrugi parțial.
Saliva va dizolva din ea continuu cantități infime de metal care îți vor perturba imperceptibil metabolismul acelui microelement din corpul tău. Gustul alimentelor va fi modificat, căci orice milimetrul din limbă contribuie la formarea gustului. Vorbirea îți va fi modificată, căci mișcările limbii participă la formare sunetelor. În limbă va rămâne o gaură permanentă. Toate aceste modificări sunt nocive. Merită plăcerea de a fi ca alții toate acestea?

| alexiapacifista a răspuns (pentru sadrian46):

Nu cred ca "si-o fac pentru ca altii o fac"fiecare e liber sa faca ce vrea si ce simte, nu trebuie judecat după aparențe

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Cel din limba cred ca este dureros pe termen lung, plus ca te incurca zi de zi, la mancat si igiena.
Cred ca pe partea dreapta a nasului este cel mai bine, e si vizibil, si discret. Cele intre nari sunt oribile.
Eu nu sunt deloc fanul piercing-urilor si tatuajelor, dar daca tu iti doresti asta, nu ai de ce sa nu le faci.

| Sofer a răspuns:

În nas ar arata fain.

| Adrian5575 a răspuns:

Daca nu te lasa, asteapta pana la 18 ani si poti sa tii-l pui unde vrei.

Răspuns utilizator avertizat
| ACTH a răspuns:

Pune-ti unde doresti, daca nu merge in limba, insista pana iti vor da acordul. Nu e pacat sa iti gauresti o anumita zona, iar apoi sa nu-ti placa? Daca tot o faci, fa-o sa te simti bine, anume, pune-ti-l in limba.

| ruddy a răspuns:

Pe tine ca persoana si personalitate nu o sa te schimbe o bucata de metal. Eu zic sa iti pui unde doresti, in caz ca nu o sa iti placa in vitor, il dai jos si gata. Daca nu te lasa ai tai ori astepti inca 2 ani, ori te duci iti pui, si surpriza laughing

| snakemmp6 explică (pentru ruddy):

Buna idee?

| snakemmp6 explică (pentru ruddy):

Mi-am pus în limba, a vorbit tatal meu cu mama și a fost în sfârșit de acord happy

| Boblobobonti a răspuns:

Fă-ți piercing unde îți place ție. Sa nu te simți prost că nu ai făcut ceea ce ți-ai dorit. In buric? Ce zici? Daca nu te lasă în limba. Dar să știi că e foarte drăguț cel din limba și îl au destul de multe persoane. Nu e adevarat că doar starurile pentru filme de adulti. Succes!

| Mariaaa9999 a răspuns:

Atâta timp cât tatăl tau este de acord să-ți pui pierce in limba, nu vad care ar fi problema. Poți sa mergi la un salon să-ți pui pierce-ul doar cu tatăl tau, nu neaparat cu ambii părinți. Iar in legătura cu unde să-ți pui pierce, mai bine să-ți pui in limba deoarece acesta nu-ți lasă cicatrice. Și eu am 16 ani și o să-mi pun pierce in limba din toamnă :-)