anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Vreau sa marturisesc ceva cu care ma confrunt de un timp. Simt ca iau prea in serios toata treaba cu retelele de socializare. Ma las pacalita de imaginile pe care fiecare utilizator(cunostinta de a mea) si le creeaza. Fiecare vrea sa para fericit, sa aiba un profil impecabil, sa posteze peisaje, sa eticheteze prieteni. "Vai ce viata duc!" Eu una chiar ma las influentata de lucrurile acestea si stiu ca nu e ok. Mai mult, parca tanjesc sa imi conturez si eu o viata mai interesanta prin intermediul lor. Nici nu stiu cum pot sa elimin gandurile de genul. Poate ma ajuta cineva care a trecut prin asta si are mai multa experienta. Multumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
| Nitroblast a răspuns:

Poate ca o sa para radical ce iti spun eu, dar cred ca ar trebui sa nu mai accesezi deloc retelele de socializare. Stergere de conturi, schimbare de parole cu altele "random", nu stiu. Ideea e ca iti faci rau degeaba, in loc sa faci ceva productiv pentru tine (si pentru altii, why not). Te uiti la ei ca au o viata "perfecta", dar e doar in poze. Mai mult de poze cu viata lor "perfecta" nu pot ei. Nar-ci-sisti. Asa cica le zice. Nu ai nevoie de ei, nu ai nevoie de viata lor in viata ta. Concentreaza-te pe a ta. Nu tanji dupa ei, poate ca par plini pe exterior dar sunt goi inauntru. Dintre toti etichetatii aia, unul nu ar ridica un deget la vreun necaz. Prietenii adevarati se uita la interior, si chiar daca sunt mai putini, nu o sa regreti, fata de aia cu n prieteni care isi iau un pumn in bot la fiecare "unfriend".

Viata in afara retelelor de socializare e super tare ca sa spun asa, de unde atatea tristete si depresie? Viata fiecaruia e faina in felul ei, cu bune, cu rele, etc. Pe net vezi doar partea buna, si tu vezi la a ta doar ce e rau.

Sper ca am ajutat!

| Lyndsey a răspuns (pentru Nitroblast):

Asa este! Ma tot trezesc in situatia in care ma vad comparandu-ma cu ei si niciodata nu ies mai sus, pentru ca nu mi-a placut sa ies in evidenta... In felul asta, simt cum stima de sine aproape ca dispare, ma pun in umbra si de acolo tot imi imaginez lucruri cu privire la ei. sad
Sute, chiar mii de urmaritori, zeci de aprecieri... Oare chiar asta sa ne defineasca?

7 răspunsuri:
| OldSoul a răspuns:

Trebuie sa intelegi ca nu prea ai ce face, asa e lumea, vrea sa para ce nu e si tu nu poti schimba asta.

| OoBunnyoO a răspuns:

Majoritatea oamenilor care posteaza chestii pe Facebook, posteaza doar momentele cele mai bune din viata lor. Unele dintre ele nici macar nu sunt reale. Cunosc atat de multe persoane care posteaza ceva din care reiese ceva anume, precum ca au relatia perfecta, dar ale caror relatie scartaie in realitate, fete care fac comentarii de genul "ah nu inteleg alte fete care merg cu decoltee pana la buric", "cum pot sta unele pe banii parintilor" si care vin cu pantaloni care nu le acopera jumatate de fund la examene si isi fac zeci de operatii estetice pe banii parintilor sau fete care pun statusuri o data la cateva zile de genul "vai ce ma enerveaza barbatii care incearca sa ma agate pe strada", dar care nu cunosc cuvantul "dus". Din proprie experienta am observat ca postarile oamenilor pe siteurile de socializare nu reflecta nici jumatate din viata pe care o au in realitate.

Apoi, postarile lor reflecta aproape in totalitate chestiile care le lipsesc si de care sunt nesiguri. Cei care sunt nesiguri de relatia pe care o au vor posta chestii despre cat de bine le merge relatia, cei care sunt nesiguri in cazul imaginii de sine si de felul in care sunt priviti de altii, vor posta chestii care reflecta cat de populari si de cat de multi prieteni ai, cei care sunt nesiguri de faptul ca au o viata plictisitoare vor posta chestii din vacante si de la petreceri, cei care se gandesc ca sunt judecati pentru principiile morale pe care le au si dupa felul in care traiesc, vor posta chestii in care vor sa arate cat de morali sunt, cei care nu au prea multi bani vor posta toate chestiile "scumpe" pe care le au, unii cand isi vor lua o mascara Maybelline, altii cand isi iau Dior etc.

Iar cand privesti siteurile de socializare din perspectiva asta facebookul incepe sa devina extrem de neatragator.

Iar pe langa asta, uneori sa faci poza perfecta dureaza extrem de mult. Mi se intampla uneori sa ies cu niste prietene si ele sa doreasca sa facem o poza. Uneori stam o jumatate de ora cel putin pana gasim o poza in care sa ne placa tuturor. In jumatatea aia de ora in loc sa discutam, sa ne bucuram de timpul petrecut impreuna, stam si ne axam pe poza aia. Eu, personal, nu am rabdare sa fac asa ceva. Chiar recent, de Revelion am avut o chestie asemanatoare. Am vrut sa fac o poza cu prietenul meu, lumina era proasta, fie vorbeam in timpul pozelor, fie imi statea mie parul nu stiu cum, fie ii statea lui camasa nu stiu cum, iar dupa zece minute, am lasat-o balta. Sa faci pozele respective dureaza extrem de mult timp. Oamenii aia (in special fetele), majoritatea, se bucura doar jumatate din timpul petrecut oriunde naiba il petrec, pentru ca jumatate din el stau si fac poze. Iar eu pana acum nu am intalnit fata care sa faca o poza si sa zica "Da, arat bine in ea". Asta doar daca nu ii pasa cum arata. Si chiar cunosc multe fete fotogenice. Poate ar trebui sa te intrebi daca merita sa pierzi o parte atat de mare din timpul tau pentru a face o poza si pentru a o pune pe Facebook pentru niste persoane carora chiar nu le pasa. Mie nu imi pasa ce fac cei 1000 de prieteni pe care ii am. Si sunt aproape convinsa ca nici lor nu le pasa ce fac eu. Cei carora le pasa o sa ma intrebe. Asa cum o fac si eu cu cei de care imi pasa. Tot ce vei face cu pozele respective este sa ii faci sa se simta prost si sa te displaca mai mult, asa cum ei o fac cu tine.

| Lyndsey a răspuns (pentru OoBunnyoO):

Multumesc de raspuns! happy Ai mare dreptate, mai ales cu partea in care pierzi atat de mult timp doar pentru a a avea o poza "buna" de Facebook. Suntem ipocriti, asta e drept. Dar oare de unde toata dorinta de a arata lumii o asemenea imagine? De ce ne bucura like-urile, care pana la urma incep sa se rareasca cand nu mai sunt reciproce? In comm-uri ne punem inimioare, "iubita mea", "scumpa", "ce frumoasa esti", iar in realitate trecem unii pe langa altii fara sa ne salutam. Chiar nu inteleg de ce tinem atat de mult la ceea ce cred ceilalti... Oare de ce nu luptam sa fim asa cum vrem sa parem?
Pe mine ma deranjeaza ca am inceput sa cred din toata aceasta falsitate. Totul e un joc, in care fiecare devine cine vrea... dar in realitate e acelasi om, poate exact cum ai spus tu, cu o viata plictisitoare!

| OoBunnyoO a răspuns (pentru Lyndsey):

Pentru ca in general oamenilor le place sa fie apreciati si le place atentia. In plus, omul este un animal social, asa cum a spus si Plato si are nevoie de confirmarea societatii intr-un fel sau altul. Prin likeuri primeste aceasta confirmare si apreciere foarte usor. Iar apoi, oamenilor le place si gratificarea instanta, iar Fb-ul ofera si asta. Pui o poza, primesti un like in cinci minute. Nu trebuie sa faci prea mult efort, nu trebuie sa astepti prea mult.

| AlexBrooK00 a răspuns:

Trebe sa nu-ți pese dacă te referi la copilași aia ce dacă le dai o palma pe strada apelează la unu unu doi și ei se cred populari pe Facebook oricum jumate is niște nimicuri fie care își face cum vrea viața

| Insadic a răspuns:

Incearca sa lasi pentru cateva zile retelele de socializare, si pur si simplu sa iesi in natura. De ce am zis sa iesi in natura? Pentru ca, acolo esti singura, mai exact doar tu cu gandurile tale. Incearca sa te cunosti pe adevarata tu. Nu te mai lua dupa ceilalti, fi doar tu. Nu te mai lasa usor influentata, mediul on-line e un nimic pe langa viata de zi cu zi. Sper ca te-am ajutat.