Draga Maria:* timiditatea este ceva normal,din contra poti sa atragi baieti frumosi cu ea ,nu ai de ce sa fii timida,daca lumea te place pentru cine esti e bine,daca nu iar bine,te doare in cot de ei! lumea este rea vorbeste aiurea,tu arata-le ca esti mai buna ca ei si demonstreazale contrariul,mereu va fi cineva care sa se imprieteneasca cu tine,stai linistita :* alegeti cu grija anturajul,conteaza foarte mult (tigari,droguri,alea alea), deci in concluzie tu bagate cu lumea in seama, faci cunostinta, nimeni nu o sa te bata fiindca ai facut cunostinta cu el, ai grija de tine.
Eu zic ca mai bine sa lasi timiditatea si frica la o parte si sa nu le areti ca esti timida. ai schimbat orasul. deci nimeni nu te cunoaste si cum esti tu de fapt! lasa timiditatea la o parte
Nu trebuie sa iti fie frica! atat! si eu am fost foarte timida... dar din clasa a 6a am" inceput sa-mi dau drumu". Pur si simplu fi tu! Si eu eram mai retrasa, dar na incet incet am reusit sa ies din starea asta de timiditate! Doar incearca si o sa vezi ca te simti mai bine! Cred ca avem cam aceeasi problema...si in plus tie iti e mai usor, acolo nu te cunoaste nimeni! deci fi o noua "tu"! succes
Cand ajungi, fa-ti o impresie despre colegii noi, analizeazai si apoi, incearca sa intrii in discutie cu cei care ti se par de treaba Si eu trec pe a-7-a si oricum e cam 90% sigur ca o sa iti faci macar o prietena Si in legatura cu timiditatea, gandeste-te ca nu ai nimic de pierdut, le poti explica ca esti o fire mai timida si cu siguranta te vor intelege! Fa-ti curaj! Trebuie sa ai vointa :3 Sper ca te-am ajutat cat de cat si bafta cu noii colegi :*