Nu cred ca exista primar in vremea monarhiei britanice dar regele Regatului Unit in anii 1630-1685 a fost Charles al II lea.
La origini, Londra a fost o aşezare celtă. În 43 d.Hr. romanii au fondat oraşul Londinium, iar numele acestuia se pare că a dat şi numele nativ al oraşului, London, deşi unele date recente arată că London ar putea fi de origine celtă. În 61 d.Hr., noul oraş roman este asediat, prădat şi ars pînă la temelii de către răsculaţii celţi conduşi de regina Boadicea.
După căderea Imperiului Roman, Londinium a fost abandonat; la vest de acesta a apărut în secolul al VII-lea o aşezare saxonă cu numele Lundenwic, pe locul unde azi se află Aldwych. La începutul secolului al X-lea vechea cetate romană a fost reocupată. Iniţial Westminster era un oraş distinct, însă în cele din urmă Londra şi Westminster s-au integrat şi au evoluat împreună, devenind cel mai mare oraş al Angliei, iar din secolul al XII-lea şi capitală a regatului.
Între secolele al XVI-lea şi al XX-lea, Londra a înflorit, fiind capitală a Imperiului Britanic. Marele incendiu din 1666 a distrus o mare parte a oraşului. Reconstrucţia a durat peste 10 ani şi a fost condusă de Sir Christopher Wren, care, cu acea ocazie, a proiectat şi construit multe din clădirile emblematice ale Londrei de astăzi, aşa cum ar fi spre exemplu Catedrala Sf. Paul. Creşterea oraşului s-a accelerat în secolul al XVIII-lea, astfel că la începtul anilor 1800 Londra era cel mai mare oraş al lumii.
Bombardamentele naziste din timpul celui de-al doilea război mondial au condus, pe lîngă pierderea a peste 30.000 de vieţi, la distrugerea multor clădiri vechi. Reconstrucţia din următoarele decenii a dat prilejul folosirii a numeroase stiluri arhitectonice moderne, care dau oraşului pe alocuri un caracter eclectic.
Londra a fost o ţintă a atacurilor teroriste ale IRA, iar mai recent a suferit o serie de atentate asupra sistemului de transport, soldate cu 52 de morţi şi atribuite grupării islamiste al-Qaeda.
Http://ro.wikipedia.org/wiki/Londra
stiu ca nu til dfa exact darcautal la istorie am vazut ceva parca
fundita