Anticonceptionalele nu ingrasa, dar cresc pofta de mancare.
Nu cred ca exista femei suficient de nebune sa ia anticonceptionale fara prescrierea medicului, mai ales ca nici nu e nevoie de ceva complicat, ci doar de un simplu consult ginecologic, identic cu toate cele pe care le face o femeie din momentul inceperii vietii sexuale. Care sunt riscurile? Destule. In primul rand, pe termen scurt, aparitia de tromboze care pot duce la moarte. Pe termen lung, infertilitatea (definitiva sau temporara), aparitia chisturilor ovariene, a polipilor de endometru, a cancerului de ovar, endometru sau san. Am intalnit, la un moment dat, vreo doua fete care luasera anticonceptionale dupa ureche (ambele erau de la tara, una avea un usor retard psihic) si aveau probleme. Una ramasese fara ovare la 19 ani si intrase la menopauza (din cauza unor tumori ovariene), cea de-a doua avea cancer de endometru din aceeasi cauza. De altfel a murit la 23 de ani din cauza acestei boli.
Depinde de la un organism la altul. Insa indicat ar fi sa te duci la o consultatie inainte. Spor!
Pai din cate stiu eu anticonceptionalele pot ingrasa,de aceea unele fete folosesc pentru a le creste sanii. Poti avea reactii adverse, te poti ingrasa foarte mult, poate provoca dureri de cap groaznice, poti varsa.Cel mai bine este sa mergi la medic sa te interesezi si sa iti explice tot ce trebuie despre el.