| Ioanadan3568 a întrebat:

Buna, urmează sa intru la facultate și dacă voi intra la taxa și nu am acei bani, cum pot face rost de ei?
Părinții nu au, iar termenul de plata este 3 zile, nu ma pot angaja ca sa am 3000 sa-i dau zilele următoare. Este vreo varianta pentru tineri/ elevi?

7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Daca nu ai bani pentru taxe, ai 2 optiuni:
- iti iei servici, strangi bani si cand ai destui adunati, te inscrii la facultate.
- ori faci o facultate care are si frecventa redusa si poti muncii in timpul zilei.

| Ioanadan3568 explică (pentru Violleta2022):

Nu am cum sa merg la servici Pt ca facultatea a anunțat plata taxei acum câteva zile și am timp pana in 28 in condițiile in care doar in 26 aflu rezultatul

| dullcat a răspuns:

Buna.Nu este nicio varianta pentru micsorarea taxei. Trebuie platita la fel de toata lumea.Pentru situatiile in care provii dintr-o familie dezavantajata financiar si/sau social sunt reduceri si beneficii pe alte planuri de care trebuie sa te interesezi.

Iar daca ai fost admis esti oficial student, nu mai esti elev. Vorbeste cu parintii sau poate chiar membri apropiati din familie sa te ajute cu un imprumut sau ceva, poate de la banca sau persoane fizice de incredere? Pe urma te poti angaja pe perioada studentiei si strange suma necesara pentru fiecare semestru, plus sa inapoiezi aceasta suma de 3000 lei platita initial (daca doresti si/sau ti se cere asta de catre parinti etc).

Stai linistit/a ca nu esti nici primul si nici ultimul student in aceasta situatie.Dar fa-ti si o lista cu toate cheltuielile necesare pentru a nu avea surprize: materiale pentru facultate, taxa pentru facultate, taxa/plata pentru camin, mancare si intretinere etc.

Succes.

| Catrice a răspuns:

Nașpa,facultățile care se respecta te lasă să plătești în 2 rate.

| StoicAnalysis a răspuns:

Cauta-ti un loc de munca si fa imprumut. Varianta decenta si sigura...

| Sistemulxxl a răspuns:

Te angajezi si gata. Este un tip pe aici care spune ca stie el o groaza de job-uri platite cu 1000 euro net/luna.

| Ioanadan3568 explică (pentru Sistemulxxl):

Nu ați înțeles ca banii trebuie dați pana la sf luni. in 28 in condițiile in care rezultatele se afișează in 26