anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună! Vă rog ajutați-mă! De la un timp am început să mă plictisesc rău de viață. Este din cauza școlii, în primul rând eu primesc foarte multe teme plus meditațiile pe care le fac și stresul mi se acumulează în cap.
În weekend în loc să-mi fac temele pur și simplu stau în pat și mă gândesc la chestii aiurea sau încep să plâng din senin fără nici un motiv.
Singura chestie care mă mai înveselește este când ies afară din casă și când mă mai sună câte un prieten și vorbim. Dar în rest... totul mi se pare inutil. Îmi vine să nu mai învăț deloc sau să-mi fac doar jumătate din teme...

Vă rog ajutați-mă cu un sfat bun!

Răspuns Câştigător
| dullcat a răspuns:

Buna.Stiu ca este foarte chinuitor, insa toti am trecut prin ce descrii tu. Incearca sa iti faci un program stabil in ce priveste temele, iar printre sa adaugi si ore in care te relaxezi vazand un film, citind o carte buna, pictand sau jucand ceva fain pe pc, etc etc, astfel incat sa nu o iei razna.

Trebuie sa existe un echilibru intre timpul de invatare si cel de recreere. Nu da curs gandurilor negre sau emotiilor negative.E ok sa te descarci, dar nu e ok sa te adancesti in labirintul negru al gandurilor pana cand incepi sa plangi.

Cauta sa iti faci un jurnal, este foarte benefic sa iti scrii gandurile, fiindca in acest mod se vor aseza, vei putea controla emotiile pe care le resimti si iti vei putea limpezi/elibera mintea.

Cel putin de 3 ori pe luna incearca sa iesi cu prietenii, propune tu ceva. In perioada adolescentei conteaza extrem de mult latura sociala, deoarece ofera o conexiune care nu poate fi regasita in alta parte si te va ajuta mai incolo in ce priveste dezvoltarea inteligentei emotionale.Nu e neaparat sa cheltuiti bani iesind, ci e important sa va vedeti si sa radeti, glumiti, sa va spuneti oful, sa va incurajati reciproc. Cei care trec prin stari asemanatoare iti pot oferi sentimentul ca nu esti singura si neinteleasa. Asta e cel mai sfasietor in momentele grele, sa te simti absolut singur. Adevarul e ca niciodata nu esti pe cont propriu.

Asa ca ramai pozitiva, vei rade peste ani ca ai investit atata suflet si te-ai consumat inutil pentru lucrurile acestea, deoarece ele sunt mereu mai putin grave decat le percepem noi.

22 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

" am început să mă plictisesc rău ...primesc foarte multe teme plus meditațiile pe care le fac"

in mod cert ne minți: ori nu-ți faci temele ori nu te plictisești

| sammie a răspuns (pentru sierra1):

Nu înțelegi nimic.

| sierra1 a răspuns (pentru sammie):

"am început să mă plictisesc rău ...primesc foarte multe teme plus meditațiile pe care le fac"

explică-ne tu, ce ar trebui să ințelegem?

| MihaiFundescu a răspuns (pentru sierra1):

Nimic citeste carti de facut bani lasa scoala.

| sierra1 a răspuns (pentru MihaiFundescu):

Zău, asta e cheia succesului? ce să zic, citeste tu că succes deja, n-ai

Mai taci dracu odată!

" BeHappyyy: Mai taci dracu odată!"

lispsă de argumente, iar mă confunzi cu mă-ta! (vezi și cratima)

Scri numai rahat uri

" BeHappyyy : Scri numai rahat uri"

mai pune și tu un "i" acolo unde lipsește, apoi mai vorbim

| MihaiFundescu a răspuns (pentru sierra1):

Frate suntem aici sa ne ajutam nu sa vorbim urat unii cu altii, clar ca tu ai niste probleme sociale si iti este greu ca traiesti intr-o societate, invata sa te conporti copile si dupa poate o sa te ia lumea in serios. Daca nu ai figuri paterne citeste carti despre maniera si educatie, daca ar fi o carte cu cei sapte ani de acasa ai citi-o in 7 ani pana sa intelegi cum sa te comporti.

| sierra1 a răspuns (pentru MihaiFundescu):

" MihaiFundescu: ...invata sa te coNporti copile si dupa poate o sa te ia lumea in serios"

ok nene dar pune in loc de "N" un "m" că poate așa te ia cineva in serios

Se vede că te-a născut mă-ta cu '' nesimțire '' scrisă pe frunte. Dracu te bagă în seamă în societate.

Că dacă mă uit acum la tine în real toți te scuipă când te văd.

Văzui deja că ești analfabet dar văd că ești si bădăran!

Mai văzui că ești instabilă psihic dar stai acasă nu da în lături că ți se accentuează "damblaua" și vorbești singură mereu

https://www.tpu.ro/......ingura-cu/

Sunt fată, copilo!

Da' spune așa, nu ține secret pentru tine doar

Instabilă e mă-ta! Zici că rămân eu fără argumente dar tot tu ești aia care corectează mesajele altora. Oricum, n-am chef să mă cert cu proaste. Mă mir că te bagă în seama cineva că tu nici un colț de pâine nu meriți.

| sammie a răspuns (pentru sammie):

Și am încheiat discuția.

" BeHappyyy: Oricum, n-am chef să mă cert cu proaste"

vaaai, iar mă confunzi cu mă-ta (observi cratima?)
---------------------
" BeHappyyy: când vin nervoasă de la școală pur și simplu încep să vorbesc singură "

clar, acu vii de la școală

| VelicanEmilia a răspuns:

Imbina utilul cu placutul! Fa-ti timp si pentru tine. Iesi din casa mai des, uita-te la un film bun, asculta o muzica, stai cu prietenii.
Cand ai teme, invita-ti un coleg/a la tine(in 2 nu mai pare asa plictisitor). Cand simti ca nu mai poti, lasa-le putin deoparte. Extrage doar chestiile esentiale dintr-o lectie, nu e nevoie sa inveti cap-coada sau papagaliceste. Fa invatatul mai distractiv. Incearca sa te odihnesti. dormi macar o ora. Cu mintea limpede gandesti mai bine, prinzi lectiile mai repede.

| Vlada2741 a răspuns:

Trăiești o viață monotonă de adolescent. Am trecut și eu prin așa stare când parcă totul e ok dar la un moment dat venea un nor cu ploaie peste mine și mă simțeam aiurea. La mine încă puteam zice că aveam și anxietate.
Ce pot să-ți recomand e să-ți găsești noi hobby care să-ți atragă atenția, înscrie-te la un cerc sau altceva ce îți va permite sa ieși din casă și să ai o ocupație interesantă, și dacă te simți bine când ieși cu prietenii înseamnă că oamenii sunt cei care o sa te facă să te simți mai bine. Nu sta singură înconjurată de propriile gânduri. Gândirea negativă îți va influența această stare. Și nu uita că mulți adolescenți au așa stări și asta nu va dura veșnic, ești încă în dezvoltare fizica și intelectuală.