| Ceriik a întrebat:

Va rog cititi pana la capat.Am mare nevoie de un sfat.Nu stiu ce sa ma mai fac cu parintii mei.Am aproape 16 ani si am inceput sa merg in club cu prieteni de varsta mea.(merg destul de rar si acum ca-i vacanta)Toti prietenii mei stau pana la 4-5 si eu pana la 10 jumate si ma ia tata.Aseara am venit acasa si eu inceput sa tipe la mine ca m-au vazut cum ma sarutam pasional cu un baiat(deci banuiesc ca ma spionau) si chiar nu m-am sarutat cu nimeni.Am incercat sa le explic ca l-am pupat pe obraz ca a trebuit sa plece acasa(imi e prieten) dar nu m-a crezut si a inceput sa ma faca curva ordinara care agata in cluburi.Acum nu ma mai lasa sa ies din casa si nu stiu ce sa mai fac.

4 răspunsuri:
| ViVi99 a răspuns:

Nu este deloc normal ca un parinte sa-si faca fata curva. Ei vor doar sa te protejeze impotriva golanilor din ziua de azi. Uite, de exemplu, la stiri, intr-o zi, au spus ca o fata s-a dus cu BFF-ul in casa la ea ( a prietenei ei) si acolo au asteptat-o niste golani si si-au batut joc de ea. Intr-adevar, parintii tai exagereaza un pic cu protectia, dar ei iti vor numai binele. Cat despre faza cu sarutatul, ei trebuie sa inteleaga ca esti adolescenta si ca nu te-oi saruta cu mosii si cu babele. Nu este normal ca ei sa faca asa, dar, din exces de protectie, o fac. Explica-le ca, desi ei iti vor tot binele din lume, trebuie sa inveti sa te descurci singura. Asta nu inseamna ca nu ii vei mai asculta si vei face ce vrei tu. Nu! Nu trebuie nici sa te certi cu ei, nici sa-i jignesti, nimic! Explica-le, cu calm, ca nu a fost prea dragut ca te-au spionat si ca te-au facut curva. Ei stiu ce inseamna curva? Curva este un cuvant foarte urat! Inseamna golanca, centurista care umbla numai dupa prostii cu baietii. Nu cred ca tu faci asa! Ma mir cum de au reactionat asa. Poti sa le spui ca, in loc sa te spioneze si sa te faca sa te simti un pic prost (pentru ca nu este placut sa te urmareasca mereu parintii si pentru ca nici lor nu le-ar fi convenit ca parintii sa ii spioneze non-stop) te pot suna de mai multe ori. De exemplu la fiecare ora sau o data la 2-3 ore, sa vada ce faci. Cat despre venitul tatalui inaintea ta, el vrea doar sa nu te agate vreunul pe strada. Sunt sigura ca daca prietenii tai stau pana la 4 dimineata, vor face numai prostii. Probabil ca se imabata, urla etc. De aceea parintii tai nu vor sa te lase pana dimineata. Plus ca, daca nu dormi suficient, iti va afecta: vederea, mintea, tenul etc. Acolo pot fi dragori, nu ai de unde sa stii cine iti va pune ceva in paharul tau cu suc si, cum drogurile produc dependenta, te vor nenoroci. Imi inchipui ca te simti prost, fiindca parintii tai nu te lasa decat pana la 10. Uite, procedeaza in felul uramator: la urmatoarea petrecere sau data viitoare cand te duci la club, spune-le parintilor tai sa te lase numai o data pana pe la 1-2 (bine-nteles sunandu-te), iar apoi sa te verifice sa vada cum vi; daca mirosi a tigara, a alcool, daca o iei pe aratura etc. daca observa asa ceva, te pot pedepsi sa nu te mai lase prin cluburi. Incearca sa fi mai responsabila (ajuta-i la treaba, spala vasele, fa un orar al familiei cu diferite sarcini pe care le impartiti zilnic, fa-ti curat in camera etc). Nu mai cheltuii banii pe toate nimicurile. te poti duce la petreceri/cluburi si ziua, iar atunci parintii tai vor vedea ca nu este nimic in neregula daca stai mai mult si te vor lasa si seara. Spune-le ca te pot lua de la club dimineata pe la 1-2 si asa nu vor mai fi ingrijorati ca ti se va intampla ceva pe strada. Multa baftawinking

| foxsilver a răspuns:

Este de apreciat faptul ca parintii tai ti-au permis totusi sa sa mergi in cluburi.Ar trebui sa fi destul de multumita ca la nici 18 ani beneficiezi de atata libertate pe care nu toti cei de varsta ta o au.
In ciuda acestui fapt, ei continua sa te ocroteasca, nicidecum sa-ti ingradeasca libertatea pe care tot ei ti-au acordat-o.
Ti-as propune sa-i intrebi daca sunt de acord sa dai o mica petrecere la tine acasa, iar in felul asta sa-i cunoasca pe prietenii tai. Poate asa va avea mai multa incredere in tine stiind in compania cui petrece copilul lor.

| BogdanelululTheGodfather a răspuns:

Nu ai ce-i face. Doar cand va vrea taca-tau sa te lase vei putea sa faci ce iti trece tie prin cap, sau mai asteapta 2 ani.winking

| Dreamer12345 a răspuns:

Vorbeste cu mama ta intai si explica-i ca tu nu esti ca altele si ca altii si ca ai deja o varsta si sa te inteleaga da-le exemple pe altii altele ca ei/ele ce fac si tu nu faci si baga cateva lacrimi de crocodil fa-te ca suferi si spune-i mamei sa discute cu tatal tau poate daca reusesti sa o convingi pe ea, ea poate il convinge pe tatal tau nu te mai ingrijora te poti intalni cu prietenul tau la scoala apoi daca crezi in relatia ta poti sa il prezinti mamei tale sa ii spui ca e un baiat bun si ''cuminte'' si poate asa te va intelege. Bafata! Eu iti tin pumnii >:d