De cosuri nu poti scapa nicio data, dar poti sa le mai reduci.Eu m-am spalat pe fata cu sapun si pot sa spun ca mi-au mai disparut, deoarece sapunul usuca tenul, dar daca nu vrei sa incerci asta poti alege din urmatoarele,, retete magice'':
Rezolvati aceste probleme prin folosirea, de doua ori pe saptamana, a unei masti cu albus si zeama de lamaie. Bateti bine albusul pana se face spuma si amestecati cu o lingurita cu suc de lamaie. Intindeti pe fata prin masaj circular si lasati timp de 20 de minute, apoi clatiti cu apa din abundenta.
O alta masca pentru indepartarea excesului de sebum si pentru curatarea tenului este urmatoarea: un ou intreg batut bine, amestecat cu o lingura cu faina, un sfert de lingurita cu sare si o lingura cu lapte, constituie o mixtura perfecta pentru tenul gras. Aplicati pe fata si pe gat si lasati sa actioneze timp de 15 minute. Clatiti apoi bine cu apa rece.
O alta solutie eficienta este masca pe baza de mere. Taie un mar in bucatele marunte si fierbe-le in 100 ml de lapte pana se inmoaie. Apoi pasea za cu o furculita ca sa obtii o solutie mai consistenta. Aplica pe fata si indeparteaza dupa jumatate de ora. Clateste apoi cu lapte cald sau infuzie de musetel.
O masca pe baza de suc de lamaie, amestecat cu un albus si o lingura de alcool ajuta la inhibarea secretiei de sebum. Lasa sa actioneze o jumatate de ora si clateste cu apa rece. Sau poti incerca o masca pe baza de suc de lamaie, amestecat cu un albus si o lingura de alcool. Lasa sa actioneze o jumatate de ora si clateste cu apa rece.
Masca obtinuta dintr-un amestec de pudra de argila alba cu suc de grepfrut este iarasi foarte eficienta.
Masca cu prune
Datorita continutului mare de antioxidanti, prunele sunt perfecte pentru a fi incorporate intr-o masca de fatanutritiva. Pentru inceput, fierbe 6 prune intr-un vas de marime medie. Lasa prunele inmuiate sa se raceasca, apoi zdrobeste-le cu o furculita. In final, adauga o lingurita de ulei de migdale. Amestecul trebuie aplicat pe tenul perfect curatat si lasat timp de cel putin 10-15 minute. Apoi, spala-te cu apa calduta.
Masca cu iaurt
Foloseste un avocado copt si fa-l piure, apoi pune-l intr-un bol de marime medie. Adauga 4 lingurite de iaurt simplu si amesteca apoi ingredientele pentru a obtine masca dorita, care este usor de aplicat. Intinde-o pe zonele cu probleme sau pe toata fata, apoi las-o sa stea pentru timp de cel putin 25-30 minute. Acest timp trebuie respectat pentru a obtine beneficii maxime din aceasta masca. La final, spala-te cu apa calduta.
Masca cu portocale si iaurt
Iaurtul poate fi utilizat pentru a curata porii precum si pentru a furniza pielii un tratament pentru cosuri, care sa o rasfete si sa o hraneasca. Tot ce trebuie sa faci este sa iei un bol de marime medie si sa amesteci o lingurita de iaurt simplu cu o lingurita de suc de portocale proaspat stors. Cand amestecul va avea textura dorita, vei putea sa o intinzi pe piele. Lasa masca de fata sa actioneze timp de 15-20 de minute si incheie tratamentul calmant prin spalarea fetei cu apa calduta.
Masca cu lapte si nucsoara
Amesteca o lingurita de nucsoara macinata si o lingurita de lapte intr-un bol de marime medie. Trebuie sa obtii o pasta, care sa poata fi usor aplicata pe fata. Tine masca pe fata pentru cel putin 30-40 de minute pentru a obtine rezultate rapide si vizibile. In final, clateste fata cu apa calduta.
Este exact opusul celui uscat. Secretia mare de sebum face ca pielea sa luceasca mereu, colectand foarte usor particulele de praf si mizerie din atmosfera. Daca nu este ingrijit zi de zi, riscati sa se dezvolte acneea. Merele, rosiile, drojdia, lamaile, albusul si faina de ovaz sunt cele mai potrivite pentru tenul gras.
Pentru aceasta masca ai nevoie de o jumatate de lamaie, jumatate de pahar de faina de ovaz si un albus. Amesteca ingredientele, apoi aplica pasta pe toata fata. Dupa ce s-a uscat, indeparteaza cu apa calduta ori infuzie de galbenele.
- un mar mare
- o cana cu apa distilata
- 2/3 cana hamamelis
- 1/3 cana otet de mere
- ulei de levantica (sau oricare alt ulei preferati)
Curatati marul de semnite si taiati-l bucatele. Intr-un bol puneti marul taiat marunt si apa, pentru cateva minute. Mutati de la cald intr-un loc racoros. Strecurati lichidul si adaugati hamamelis si oteul de mere, amestecand continuu. Adaugati apoi uleiul de levantica. Lasati solutia sa se raceasca 10 minute si depozitati-o intr-un recepient. Aplicati solutia pe un disc de bumbac.
Daca vreti ca lotiune sa aiba o culoare roz, folositi mere rosii; pentru lotiune verde - mere verzi.
* 1 lingura miere
* 1 lingura de fulgi de ovaz
* 1 lingurita de ulei de masline
* cateva picaturi de suc de lamaie
Se amesteca toate ingredientele si se aplica pe fata si gat. Lasati sa actioneze timp de 15 minute, apoi inmuiati o carpa in apa calda si puneti -o pe fata dvs timp de 3-5 minute. Spalati masca cu apa calda. Faceti aceasta masca de 2-3 ori pe saptamana.
Pe unele le-am incercat pe altele nu, deci nu stiu pe care sa ti-o recomand.
Salut! :*
http://www.tpu.ro/beauty/ce-pot-sa-fac-ca-sa-scap-de-cosuri/
http://www.tpu.ro/......etoda-imi/
http://www.tpu.ro/......suri-mari/
http://www.tpu.ro/sanatate/remedi-nasturiste-pentru-cosuri-d/
http://www.tpu.ro/......ta-oribil/
Deschizi linkurile si citesti de acolo. Multa bafta!
Multumesc.Si raspunsul tau mi-a fost de ajutor
Nu ai pentru ce.
Levelstar întreabă:
danutzromanu întreabă: