Poate esti doar tu mai matura si nu simti nevoia sa iesi in evidenta printr-un astfel de comportament.
Nu ai de ce sa te simti umilita, si nici nu te urî pe tine insati.Fii increzatoare, iar cand cineva incerca sa te trateze urît spune-i verde in fata ce simti.Majoritatea persoanelor care au un astfel de comportament o fac deoarece ei insasi sunt nesiguri pe ei.Ei sunt cei cu probleme, nu tu.Pe mine au incercat sa mai ia peste picior persoane care sunt cu, ca spunem, chiar 20 ani mai in varsta, insa totusi cand observ ca incearca sa forteze nota, iau atitudine.Insa trebuie sa stii cum sa o faci.Nu te schimba, deoarece asta va creea impresia de nesiguranta, si nu tind sa cred ca e cazul.Pana la urma tot ei vor parea ridicoli.In principiu e viata ta si ti-o traiesti asa cum vrei. Daca unora le place sa se faca remarcati prin rahaturi inseamna ca chiar nu merita sa te cobori la nivelul lor.succes
Prie, de ce ți-e frică să superi oamenii CARE TE SUPĂRĂ? Așa este felul tău... Dar poți să te străduiești și o să-ți intre în reflex.Nu trebuie să fii rea, dar uneori nu strică să le spui oamenilor verde în față ce crezi. Am o cunoștință care era ca tine dar a EXPLODAT într-un act de furie și pițipoanca de vară-sa a trebuit să-și pună gheață pe cucui toată ziua
Şi eu sunt aşa, lumea mă consideră o ciudată deoarece parcă ma "blochez" când trebuie să vobesc cu străini sau persoane pe care nu le cunosc foarte bine.Eu m-am obişnuit cu timidititatea asta excesivă, cred că va trebui să trăiesc aşa toată viaţa, sper că se va îmbunătăţi măcar.Ca sfat chiar nu ştiu ce ţi-aş putea spune, trebuie să conştientizăm că toată lumea are defecte şi noi nu suntem mai prejos decât ceilalţi. Uite aici un articol despre anxietatea socială: http://www.psyclinic.ro/Anxietatea%20sociala,%20fobia%20sociala.html