Cand eram mic l-am omorat pe Thanos si i-am luat toate infinity stones
daaaa, frumoase vremuri, acum ma plictisesc de moarte in Walhalla... moaaamyyyyy
Trist...foarte trist! Sa-ti amintesti de jocuri pe PC, in loc de copilarie!
Jocuri?!?
eu vorbesc pe bune
Hai sa incepem.
Aveam un prieten cu care cumparam mereu cand era ziua comunei pistoale cu bile si ne incercam,,norocul" la rotile alea cu mini premii.
Dupa,restul anului il impuscam cu pistolul cu bile ca el mereu,in fiecare an,ori il pierdea pe al lui,ori il strica.
Imi aduc aminte ca mancam pufuleti Pombar, pufuleti u surprize, mestecam o gramada gum turbe, imi placeau batoanele alea,, batonul copilariei", mancam ciocolata cu ambalaj galben,, Africana", beam de multe ori niste sucuri de fructe la cutie la 50 bani sau tutti frutti sau Figo, da ala il adoram!
Dar gumele turbo nu le intrecea nimic!
Mancam des cartofi prajiti, stiu ca iubeam mancarica de cartofi a mamei si o facea foarte rar.
In locul baiatului cu care ma intelegeam aveam o gasca.
Cu care doamne ajuta inca mai ies si stau noaptea pana tarziu.
Adesea jucam Dea-v-ati-ascunselea si mereu toti se ascundeau in acelasi locuri si cu toate ca ii vedeam, ei se prefaceau ca nu ma aud(ascunzandu-se intr-un fanar) si eu ma duceam acasa.Si apoi ei veneau la poarta mea si ma strigau si isi cereau scuze.
Apoi cu gasca mai faceam salate.Cum? Pai furam fiecare legume din gradinile mamelor noastre si apoi le taiam.Ne mai intepam noi,dar era ok.
Mai faceam si gratare,bine, cu ajutorul unui parinte caruia apoi ii multeam si il alungam pe urma.Unu se ducea sa ia de acasa mustar, altul lua paine, altul ketchup, altul furculite, altul cutite si tot asa.
Mai faceam si picnicuri uneori.Strangeam toti bani si ne duceam la magazinul din sat.Cumparam chipsuri, sucuri si ne duceam pe dealu lu nea Dorin.
In alte dati, stateam pe butuci. Butucii pe care ii avea bunica unei fete din gasca in curte si mancam acolo chipsuri viva sau luam toti un tort de inghetata si mancam si strangeam bani.
Acum trecem la categoria,, Acasa".
Acasa, cand nu iesea nimeni stateam cu mama.Mama care isi punea mana peste mana mea si ma ajuta sa invat cum se fac literele, bastonasele, punctele, liniutele si ce mai era.Tot ea ma invata sa socotesc sa una, sa alta si apoi am mers la gradinita, unde spre bucuria mea, eram laudata ca eu stiam inaintea tuturor sa fac bastonase si chestii de alea.
La gradinita doamna invatatoare ne dadea mereu jucarii sau ceva de desenat sau ne spunea povesti, era frumos.Stiu ca era acolo o pisica albastra de plus pe care o adoram.
Doamna educatoare era sotia preotului din sat si preotul mereu cand venea la praznicele pe car ele facea mama ma lua langa el, in capul mesei.Eram manda si fudula.
Apoi mai aveam in casa o camera in care mereu era mai frig ca in restul casii.Eu ii spuneam,, camera frigiorifica" da,,, frigiorifica" nu frigorifica.Asa ziceam eu.
Sau mai aveam o casa batraneasca unde mama tinea jucariile mele vechi si cand aveam ocazia ma duceam si ma jucam cu ele si le rascoleam.
Eram fericita.
Stiu ca de pasti mergeam la alte rude care faceau o gramada de mancare si dadeau si la pachet.Erau reuniuni de familie, nu gluma! Veneau rude de prun toata Romania! Si uneori si unele care veneau din strainatate.
La fel era si de Craciun!
Dar sunt mici diferente intre Paste si Craciun.
Da Pate mancam ca sparta pasca de ciocolata si miel, iar de Craciun mancam cu pofta soricul porcului.
Si acum mi-am adus aminte de ce mai faceam de sanziene cu gasca! Deci ne intoarcem putin la gasca.De sanziene ne adunam mereu toate fetele si culegeam de pe un deal sanziene si ne faceam coronite pe care le mai decoram noi si cu alte flori.
Eram frumos!
Si mai am multe de povestit.Dar ma opresc aici.O zi faina!
Câteva din amintirile astea îmi sunt cunoscute, inclusiv pistoalele chiar dacă pare ciudat.
Aveam un pistol cu capse și cand trăgeam cu el mereu se speria cineva din parc.
Am fost cu vărul meu la colindat și am făcut bani frumoși pentru timpurile acelea.
Stiu că erau la modă ceva pufuleți sau cereale cu surprize si copiii erau înnebuniti după surprizele acelea.
Ieseam la bloc si ne jucam cărți și ne trezeam cu un cornet prin par că trăgeau băieții din tufe.
Ne jucam "Rațele și vânătorii" si multe alte jocuri.
A fost o copilărie faină.
Dilibache întreabă: