| Valentina3979 a întrebat:

Bună! Voi pune o întrebare pentru care probabil chiar voi fi judecată. Am 19 de ani, mama mea a murit iar tata ne a părăsit și așa am rămas intr o chirie cu sora mea de 13 ani. Nu ma descurc cu banii deși am 2 job uri și mă împart la ele și sunt și în ultimul an de liceu. Mă gândeam să mă apuc de videochat pentru ca banii nu ne ajung deloc, eu abia ma pot duce la liceu iar sora mea are și ea nevoile ei. Ce spuneți de videochat? Oare mă descurc mai bine cu banii? Mă gândesc ca nu vreau să stau toată viața acolo, decât până ma pun pe picioare dar oare ma v a afecta mai târziu cu locurile de muncă? Eu aș fi vrut să devin medic. Mă gândesc ca la câte îți oferă sigur trebuie să semnezi ca stai acolo o lungă perioadă, nu? Vă rog să nu mă judecați, dar sunt în disperare. nu ma descurc deloc cu banii, mai e și bunica bolnavă la care des îi cumpăr pastile sau îi plătesc întreținerea când nu are bani, ca na, pensia e ff mică. Sincer încă nu știu dacă aș fi capabilă să fac asta, sunt foarte rușinoasă de fel.voi ce părere aveți? Merită încercat? Eu nu prea am de ales cu slariile astea din România

2 răspunsuri:
| annonimaaaa555 a răspuns:

NU recomand videochatul din mai multe motive(o sa fiu directă, nu te supăra ca nu ai de ce)
Impact asupra viitorului profesional – Poate afecta șansele de a deveni medic sau asistent sau polițistă, mai ales dacă imaginile apar online; mulți oameni judecă acest domeniu, ceea ce îți poate afecta relațiile și viața personală.
Contracte restrictive – Unele studiouri impun condiții dificile de reziliere.(sau pe net)Poate afecta stima de sine și sănătatea mentală, mai ales dacă ești rușinoasă. Câștigurile pot varia, iar presiunea psihologică e mare.
Insa ai alternative:Burse și ajutoare sociale – Există sprijin financiar pentru tineri aflați în dificultate. Încearcă să vorbești cu cineva de la școală
Joburi remote (freelancing) – Copywriting, traduceri, asistență virtuală.
Lucru part-time în domenii stabile – Recepție, vânzări, call center; unele organizații oferă sprijin pentru educație și cazare.
Crowdfunding sau donații – Poți explica situația ta pe platforme dedicate și poți sa primești donații (nu e rușinos)
Programe speciale pentru tineri – ONG-uri și instituții care oferă suport educațional și financiar. Încearcă să cauți ajutor și sprijin înainte de a lua o decizie cu efecte pe termen lung.
Chiar nu merita sa te apuci de videochat, fiindcă crede-mă, sa regreți și cum e lumea asta...o sa te judece pana la sfârșitul vieții fiindcă asa sunt unii. Părerea mea este ca chiar nu merita fiindcă îți strici viața

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Ati ramas 2 orfane fara casa. De ce nu va mutati la bunica?
De ce sa platesti chirie?

Treaba asta cu "fac videochat ca sa platesc chiria" nu prea tine cand ai rude de gradull 1 in viata. Bunica voastra va este ruda de gradul 1!