Nu le-am spus nici nu-mi pot imagina ce reactie naspa vor avea... dar eu vreau remedii pentru aceasta boala
Salut! Draga mea leai spus parinitolor despre asta? Asta sunt in general simpomele pentru drepesie :
tristete si anxietate persistenta;
sentimente de neputinta si de pesimism;
sentimente de vinovatie si de lipsa de valoare;
lipsa interesului si a placerii privind diferite hobby-uri si activitati care erau savurate odata (inclusiv in privinta activitatii sexuale);
scaderea energiei si permanentizarea starii de oboseala;
dificultati de concentrare, de memorie;
dificultati in ce priveste luarea deciziilor;
insomnia sau somnul mai mult decat in mod normal;
cresterea sau pierderea poftei de mancare;
ganduri morbide si suicidare;
tentative de suicid;
irascibilitate crescanda;
simptome fizice persistente care nu raspund la tratament: dureri de cap, tulburari digestive, dureri cronice.
Depresie - stare patologica ce se caracterizeaza printr-o stare de spirit trista si indurerata, asociata cu o reducere a activitatii psihomotorii. Sinonim: depresiune.
Tipuri de depresie
Tulburarile depresive se manifesta in diferite forme. Textele de mai jos descriu succint cele mai intalnite tipuri depresive. In afara formelor de mai jos, exista variatii in privinta numarului de simptome, severitatii si persistentei acestei tulburari.
Depresia majora - se manifesta prin combinarea mai multor simptome care se intersecteaza cu abilitatea de a munci, de a studia, de a dormi, de a manca si de a simti placere fata de diverse activitati. Un asemea episod de "infirmitate psihica" se poate produce de cateva ori de-a lungul vietii.
Distimia - este un tip de depresie mai putin sever ce implica simptome cronice care nu produc "infirmitati psihice" extrem de serioase, dar care impiedica persoanele in cauza sa nu functioneze cum trebuie sau sa nu se simta bine. Multi oameni care prezinta simptomele caracteristice distimiei pot experimenta un episod depresiv major de-a lungul vietii.
Tulburari bipolare - constituie un alt tip depresiv cunoscut sub numele de tulburarea maniaco-depresiva. Mai putin predominanta fata de celelalte tipuri depresive, tulburarea bipolara se caracterizeaza prin schimbarile dispozitiei. Uneori aceste schimbari survin foarte rapid, dar de cele mai multe ori ele se produc gradual. Cand se afla in ciclul depresiv indivizii pot prezenta fie toate simptomele caracteristice depresiei, fie pot sa nu prezinte nici unul din simptome. In ciclul maniacal persoanele pot fi superactive, extrem de vorbarete, manifestand o mare cantitate de energie. Mania afecteaza modul de gandire, rationamentele si actele comportamentale sociale.
Sper sa te ajute.
Hey salut! uite ceva care te poate ajuta! http://thelifebuoy.blogspot.com/ da mai departe adolescentilor cu probleme;;)