Intr-o reteta normala de ciocolata de casa, intra cam 300-400 g lapte praf.
Tu trebuie sa adaptezi restul retetei la cantitatea de lapte praf pe care o ai.
deci daca intr-o reteta de 300g lapte praf folosesti anumite cantitati de zahar/ apa/cacao/unt si ce mai e, la 120g ar trebui cam sa injumatatesti si restul cantitatior.
Foloseste regula de 3 simpla si afla cantitatiloe celorlalte ingrediente in functie de cantitatea de lapte.
papa
Ingrediente:
150 gr. unt,
250 gr. lapte praf,
100 gr. cacao,
500 gr. zahar,
150 ml apa,
unt pentru tava,
vanilie,
alune (facultativ).
Mod de preparare:
Se amesteca foarte bine untul cu laptele si cacao, pana se formeaza o pasta omogena.
Se fierbe un sirop din zahar si apa pina se leaga ca pentru dulceata. Dupa ce se raceste putin siropul, se toarna cite putin peste pasta.
Tava se va tine la rece (zero grade) cel putin 12 ore. Inainte de a se a umple, tava trebuie unsa cu unt.
Se obtine 1 kg. de ciocolata. Se poate pune in sirop o jumatate de baton de vanilie sau, cind se toarna in forme, se pot pune si alune.
"me":Ai citit macar ce ai spus?
Ea a spus ca are 120 g de lapte praf, iar reteta ta contine 250g.