anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună.Vreau să îmi spun ce mă doare aici.Toata vara maică-mea m-a bătut la cap vezi că o să ajungi la Turism și alimentație! Tu vei sta aici.Nu vei pleca.Si m-am certat cu maică-mea foarte urât despre treaba asta.Nu îmi convine că nu mă lăsa să îmi aleg profilul cum îmi doresc.O început școala, sunt acum în clasa a8a.Prima săptămână deja o început cu Faci meditații! Sunt dezamăgită.Nu îmi convine ce faci.Vezi că m-am întâlnit cu mama "fetei" care este in Turism și alimentație.Acolo te duci.Cand mă întindeam un pic că veneam de la școală.Da ce faci? da nu ai de scris și de învațăt? Nu îmi place ce faci.Nu ei nimic în serios! Nu am auzit deloc din gura ei cuvinte care macar să mă încurajeze.Si nici nu eram un elev în care sa te plângi că văi nu învață. Anul trecut am avut 8, 26 media generală.Am luat un 5 la mate la început (sunt praf praf praf! La Matematică) O început cu iar că te duci la Turism și alimentație că nu ești bună de nimic.Asa de stresant este sa fii in clasa 8? Sau este vina de la părinți? Am crescut într-o familie abuzivă.Nu e de mirare.Imi distruge toată speranța.Sta cu ochii pe mine 24/7.Am avut și eu visuri.Cand i-am spus că vreau sa intru in școală de arte o țipăt la mine că eu o să mă duc la Turism și alimentație.Ce sa fac? Că tot mă afectează.Imi distruge tot cheful de a învăța...

Răspuns Câştigător
| CorneliusC9095 a răspuns:

Din ce observ, și din mesajele recente, cred ca este vorba de o mama obsesiv protectiva cu copilul ei. Părerea mea!
Sfatul meu ii sa îți iubești mama pentru ca tot ea este cea care îți vrea binele. Asa cum scria "LasteauacareaRăsărit" îți dau și eu sfatul: vorbește cu mama ta, căutați sa aveți o conversatie sinceră și deschisa pe un ton calm și fără "certuri". Pt ca certurile nu aduc la nimic! Spune-i nemulțumirile pe un ton calm care sa nu produca cearta sau ură! Încearcă sa creezi o ambianta plăcută între tine și mama ta, chiar daca va fi cu putință sa te irite prin vorbele ei. Dacă ÎȚI STAPANESTI nervii, supărările și vorbele care de fapt amplifica și aduce cearta cu mama ta, exista mare probabilitate sa ii câștigi atenția și calmul din partea ei dacă ii arăți bunăvoința și calm! Spune-i de ex: "nu am nervi sa ma mai cert cu tine, vreau sa vorbim calm și deschiși!"
Caută sa ai o relație bună cu mama ta! Caută sa ii câștigi bunăvoința și iubirea din partea ei pentru tine! Lucrează la relația voastră între mamă-fiică! Fă-i un cadou! Și un lucru important si valoros: roagă-te lui Dumnezeu pentru mama ta, părinții tăi!

| HabarNuAmCeFac a răspuns (pentru CorneliusC9095):

Am incercat sa vorbesc calm cu ea.Dar nu știu cum tot ajungem sa ne certăm urat.Iti mulțumesc pentru opinia ta. Apreciez.

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Eu spun sa taci din gura si sa urmezi sfaturile mamei tale, ca media ta este una foarte slaba si nu ai sanse sa ajungi la licee bune dupa cum inveti.
Ia meditatii ori pune mana serios pe cartesi invata, ca esti un copil slabut, in special la matematica.
Nu are nici o treaba familia abuziva cu invatatul tau, cu lenea care te domina, ca de vreis ainveti te duci in magazie cu cartea in mana si nu iesi de aoclo pana u ai invatat-o toata.
Nu te mai plange, ca maica-ta are drepatate, pune mana si invata pe rupte, ca nu-i timp de razgaieli si refuzuri.
Nu-i bai daca nu vrei la turism sau alimentatie publica, putand sa ajungi la constructii sau la liceul forestier, ca si acolo sunt din astia care nu stiu matematica.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Exista consilier scolar. Poti discuta problemele astea cu un consilier.
Concentreaza-te pe materia pentru evaluarea nationala, cere-i mamei sa faci meditatii daca simti ca ai nevoie.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Partea cu plecatul: mama ta se teme sa nu pleci de acasa.
Afla de ce insista cu Turism și alimentație. E visul ei din tinerete si incearca sa ti-l impuna tie? Sau te compara cu alte fete?
Intreab-o, fa-o sa constientizeze ce face. Mentine un ton calm, fara certuri

| IL0VEDINER0 a răspuns:

Ai avut o medie destul de slabută. Daca invatai si aveai note si medii mai mari probabil ca faceau si parintii tai un efort pentru a te trimite la profilul dorit, avand incredere ca vei face ceva cu viata ta.Eu zic sa fii fericita pentru ca le pasa, nu pentru ca sunt " abuzivi". Faptul ca incearca sa te ajute pentru a-ti construii nu inseamna ca sunt abuzivi.

| ValentinaXXI a răspuns:

Incercati sa ajungeți la un punct de comun acord. Spune-i ca vei da la ce vrea ea (ca sa-i arati că ții la ce isi dorește) dar ea trebuie sa te susțină la randul ei cu cursuri sau ceva privat de arte pentru ca tu nu iti doresti ce vrea ea. Poti sa-i explici ca stii deja ca nu te vei implica maxim si sa fie conștientă ca o faci doar pentru ea si ca nu renunți la visul tau.