| ~ Renata ! - ElectroGirl °•° a întrebat:

Vreau sa -mi cumpar niste anticonceptionale pentru.reglarea menstruatiei, dar si pentru. faptul ca am citit undeva ca ingrasa. Am nevoie de o reteta de la ginecolog sau mi le vor da si fara reteta la farmacie? Multumesc happy

Răspuns Câştigător
| andytza a răspuns:

Heya. Le poti lua si fara reteta, recomandat ar fi sa apelezi la sfatul unui ginecolog pentru ca fiecare dintre noi avem un anumit tip de metabolism.Chiar si pentru acest tip de pastile necesita facute anumite analize pentru ca, corpul poate avea reactii adverse daca iei pastile de capul tau!

1 răspuns:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Anticonceptionalele nu regleaza automat menstruatia, decat daca exista un dezechilibru estrogen/progesteron. daca ai menstruatia dereglata din alte cauze, ca de exemplu un dezechilibru al prolactinei, anticonceptionalele vor masca probleme si totodata se vor agrava. Si daca la inceput hiperprolactinemia se poate trata cu succes cu medicamente, de la un moment dat incolo nu se mai poate trata decat printr-o operatie pe creier in strainatate.
In plus, anticonceptionalele nu ingrasa, doar cresc pofta de mancare, dar nu intr-un mod sanatos. Adica daca te ingrasi manacand mult din cauza anticonceptionalelor, e foarte usor sa scapi fraurile si sa nu mai poti slabi niciodata.
In al treilea rand, anticonceptionalele contin hormoni care sunt foarte periculosi pentru sanatate daca ii iei aiurea. Am intalnit foarte multe fete care au luat in adolescenta sau in prima tinerete anticonceptionale dupa ureche si pe la 28-30 de ani au ajuns la interventii chirurgicale importante, ramanand fara ovare si/sau uter, fiindca anticonceptionalele luate aiurea le-au afectat definitiv organele genitale interne. Eu te sfatuiesc ca nici in cea mai neagra disperare sa nu iei anticonceptionale fara sa mergi in prealabil la medic. Viata ta poate fi pusa in pericol si daca complicatiile acute sunt rare, complicatiile pe termen lung ale tratamentului in absenta indicatiei medicului sunt destul de frecvente si adesea foarte grave.