Buna.Iti sugerez sa le spui parintilor, astfel incat ei sa vorbeasca cu parintii acelor fete, sau cu diriginta.Nu aveti ora de dirigentie in care faceti activitati contra fenomenului de bullying?
Noi am avut activitati cu psihologul scolii in care ne-a vorbit despre acesta si cum sa nu luam parte la asa ceva, sau sa-i oprim pe colegii care il practica.Cand nu poti fac nimic pe cont propriu, apelezi la cei cu putere mai mare sa o faca : parinti, profesori etc. Daca nu ripostezi, ele tot vor cauta sa te demoralizeze prin atacuri verbale, astfel incat sa fii in continuare victima lor.
Eu aveam un coleg care ma hartuia la inceput de clasa a IX-a, imi lua ghiozdanul sau alte obiecte si le trantea pe jos, etc. In conditiile in care nu s-a intamplat asta vreodata in I-VIII, i-am zis direct tatalui meu, iar el a vorbit cu diriginta, care i-a anuntat apoi pe parintii lui. Ulterior, m-a lasat in pace si a inceput sa se comporte normal, ca orice coleg civilizat.Ba chiar faceam si glume impreuna.
Ia m spus dirigintei nu facă absolut nm și părinți mei nu au ce rezolva singuri
Multumesc pentru funda.Sa stii ca daca toti copiii ar fi fost capabili sa isi rezolve aceste probleme singuri, nu ar fi rasarit atat de multi bullies.Dar acestea sunt peste tot, deci sa apelezi la adulti e ideea cea mai buna. Faci cum doresti.Sa zicem ca poti controla cat de cat situatia acum, deoarece le poti ignora pe acele colege, mai mult sau mai putin.Insa ai grija de tine pe viitor.
Dacă nu au nimic cu tine atunci mai bine te duci și te bagi în seamă cu ele. Dacă stai numai în bancă nu o să vină o colegă la tine să te întrebe dacă vrei să fi prietena ei. Iar dacă e vorba de bullying ai vorbit cu părinții tăi sau măcar cu dirigintele/ diriginta?
Bună Anca, o să îți dau un sfat ca și cum mi le as fi dat mie acum mult timp.
Lumea mereu o sa fie împărțită în mai multe categorii de la oamenii cu care poți sa schimbi o vorba, de la cei care sunt indiferenți de situația ta și cei răutăcioși care nu se iubesc cu adevarat,sunt frustrați și cred ca prin jignri,lucruri urate sunt ei mai buni.
Ți as sugera poate sa le eviți,dar bănuiesc ca tu deja ai încercat asta, în situația ta trebuie sa discuți cu :
- directorul/ directoarea
- un cadru didactic
- diriginte/ diriginta.
Și în primul rand cu părinții tăi.
Crede-mă ca problema nu este la tine ci la ele, o persoana inteligenta, frumoasa, nu sta sa se lege de alți oameni, doar pentru ca ei în realitate sunt ultimii triști.
Succes, dacă situația devine după toată faza și mai nasoala, discuta cu părinții tăi despre posibilitatea unui transfer la o alta școală, ori mai ai de suportat încă un an( bănuiesc ca la 13 ani trebuie sa fi în clasa a 7 a.)
Ps: nu exista prieteni adevărați, adică poate ca da pe viitor, dar aia reali sunt puțini, nimeni nu îți vrea binele, toți se oftica pe succesele altora, deci considera ca persoanele de încredere sunt părinții, frații.