Nu cred ca se simte cineva asa in mod special, in sensul ca... nu prea este intalnita aceasta senzatie.
De ce te simti asa? Adica stii si tu 100% ca nu este nimic in baie sau pe undeva, ascuns care ar putea sa te spioneze, pentru ca:
1. Nu isi pierde nimeni timpul cu asa ceva, mai ales pentru cineva fara o functie foarte importanta in societate (zic la modul general);
2. Este imoral;
3. Este ilegal;
4. Doar Ernest cred ca facea astfel de lucruri, in rest nu ii s-a intamplat nimanui in lume
Numai bine!
Eu cred ca poate sa fie o forma de stres post traumatic sau fobie. Cand eram in practica pe o sectie de psihiatrie am intalnit o femeie care a ajuns acolo fiindca intr-o dimineata a scos tot pachetul din casa cautand niste microfoane prin care cineva o asculta ce vorbeste in casa.
Eu zic ca trebuie sa vorbesti cu cineva despre asta, eventual psihologul scolii daca nu poti sa vorbesti cu parintii.
Este in regula sa ai uneori senzatia asta de a fi urmarita atunci cand te plimbi singura seara sau sa mergi prin multime.
,, MEREU mă simt privită, până și în baie" - aici intervine problema. Din ce ai spus, pari sa ai tulburare de personalitate paranoida.
Iti las niste informatii pentru a te documenta:
http://color-mind.ro/tulburarea-de-personalitate-paranoida/
https://www.amzajucan.ro/......-paranoid/
* De ce cred ca simti asta? Poate ca ai avut anumite experiente repetate care te-au marcat si aveau legatura cu subiectul acesta. De exemplu multi oameni folosesc telefonul mobil pentru a-si ocupa timpul. Vedem pe Youtube ca unii filmeaza oamenii pe ascuns pentru amuzament. Poate ti-a intrat ideea asta in minte ca poti fi urmarita. Incearca sa gandesti rational. Nimeni din casa ta nu te poate filma pe ascuns, iar in bai si alte locatii s-ar vedea camerele video. Nu esti o persoana cu functie inalta (ex: presedinte) ca sa iti faci atatea griji de faptul ca cineva ti-ar vrea raul. Eu ti-as recomanda sa mergi la un terapeut fiindca pot aparea complicatii precum delirul.
Si bunica mea are senzatia ca este ascultata cand vorbeste la telefon si intr-un fel o inteleg. Pe vremea ei nu putea vorbi nimic rau de regimul comunist fiindca securistii puteau fi chiar colegii de munca, prietenii.
Daca simti ca nu mai poti trai normal din cauza gandurilor tale, mergi la medicul de familie. El stie mai bine ce ar trebui sa faci.