| Daiana90 a întrebat:

Vroiam sa va cer sfatul ca nu stiu ce sa mai fac.la scoala sunt(sau am fost) o fata buna, cea mai buna din clasa, singura care se mai preocupa cu invatu.toti ceilalti sunt linistiti, toti cu mediile stricate, fara sa le pese ca au de invatat sau ca iau o nota mica.Anul acesta m-am dus la foarte multe olimpiade.Si la romana, matematica, fizica, biologie si mi-e frica ca o sa ma fac de ras.La romana am luat in punctaj bunicel dar puteam si mai mult si o colega de clasa m-a luat.Eu de obicei iau peste ei. Mi-a spus profesoara ca e devina ca merg la prea multe.Acum am si la fizica si acolo chiar nimic nu stiu.Ma voi face din nou de ras si nu pot sa ii spun ca nu mai vreau sa merg. Daca va intrebati de ce m-am dus e pentru ca imi trebuie fizica in viitor (printre altele:vreau la medicina) asa si acum nu mai am timp.peste cateva zile este olimpiada. O sa ma fac si acolo de ras.Profesorul de matematica stie ca merg la olimpiada la mate si eu nu mai vreau.Nu o sa fac fata, o sa ma fac de ras.Nu am lucrat nimic...Cum sa ii spun? Ce sa fac? La biologie vreau sa merg pentru ca acolo stiu si o ador. Dar mai am de suportat umilinta la fizicacrying. Acolo chiar nu ma descurc(la nivel de olimpiada). Spuneti-mi ce sa fac va rog.Sa ii spun profesorului de matematica? si daca da ce sa ii spun?

13 răspunsuri:
| BuBuLyNa a răspuns:

Spunele ca a intervenit o prblema si de acum inainte cand nu-ti place materia ii spui profului(esoarei) ca nu esti sigura pe tine si tie frica sa nu-ti faci clasa de ras, sa nu-l amesteci pe profesorul de matematica daca nu este vorba de ceva la matematica(decat daca e dirigintele tau, daca e poti sai spui lui ca nu esti sigura pe tine si nu vrei sa-l faci de ras). Bafta! Si du-te unde iti place.

| roox a răspuns:

oh go on
nu'i zii.lasă
1. dacă renunţi, profului o să i se pună pata pe tine
2. dacă mergi, o să iei un punctaj mic, dar fii sigură că nimeni nu te va lua... dacă sunt proşti...la română e uşor, dar la mate :-ss

Deci, mai convenabbil ar fi variata 2

Bye!wave
XoXo

| buburuzzz a răspuns:

De ce nu vorbesti cu parintii tai explicindu-le ca nu doresti sa te duci, iti vor scrie o scutire...si asta-i tot

kittyalexandra
| kittyalexandra a răspuns:

Spune-i că nu eşti suficient de pregătită şi că nu mai vrei să participi, nu ai timp să te pregăteşti, ai alte lucrări, etc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu zic sa nu cedezi si sa mergi luptind si in genunchi daca e nevoie.Nu trebuie abandonat daca ai intrat.Asa ca la treaba cu toate fortele.

| Silvia a răspuns:

Pot spune ca si eu invat destul de bine si stiu cum e sa treci prin astfel de perioade pentru ca tocmai am trecut de una. Poti sa fii elev bun si inteligent si fara sa mergi la olimpiade.Eu n-am inteles niciodata la ce ne trebuie.Doar ca sa primesti o nota buna la materia respectiva si sa mergi din scoala in scoala sa scrii o gramada de foi iei punctaje etc.Nefolositor[parerea mea].
Cel mai bine vorbesti cu profesorii si le spui.Nu te pot obliga, si daca vor avea pica pe tine, ce? E treaba lor daca nu ii duce capu` sa inteleaga ca tu inca nu te simti in stare sa mergi.In plus, daca esti elev bun, nu ai de ce sa iti faci griji.
Deci... vorbesti cu profesorii de la mate si fizica si le spui ca de data asta nu poti merge la olimpiada pentru ca nu te-ai pregatit destul de bine. Poti spune si ca data viitoare vei incerca sa te pregatesti si poate vei merge.
Inca ceva.Nu lua in seama ce spun colegii tai.Ai peste 12 ani, deci de acum trebuie sa stii sa te faci respectata si sa iti alegi prietenii.
Succes.happy

Raul9004
| Raul9004 a răspuns:

Să înţeleg că orgoliul ţi-e de vină? Mori de ciudă dacă ţi-a luat faţa cineva? Stai calmă, nu te poţi face de ruşine la aşa ceva. Dacă te mai încălzeşte, pe a IX-a am fost la olimpiada (judeţeană) de fizică, eu fiind la mate-info. Am luat 7 puncte din 24, în condiţiile în care 5 erau din oficiu. Nu m-am simţit ruşinat, încă mă amuzam pe treaba asta laughing. Ai putea să iei şi tu viaţa mai puţin în serios şi să mai elimini din dificultatea olimpiadelor. Eu la liceu am fost (şi mă mai duc) la tot felul de olimpiade, singurele mai importante la care nu am fost pe faza judeţeană fiind informatica (care deşi îmi place e al naibii de grea la un astfel de nivel), matematica, chimia şi biologia. În schimb am fost la altele cum ar fi franceza, româna, istoria, TIC, fizică (în doar 2 ani) şi niciodată nu m-am simţit prost cu rezultatul pe care l-am avut. Aşa că de ce să te stresezi? Mai bine spune-le pe faţă profesorilor data viitoare că pur şi simplu nu mai poţi cu atâtea olimpiade. Şi mie mi s-a recomandat să mai reduc din numărul lor pentru a putea face performanţă, însă nu am de gând să fac aşa ceva... oricum nu mă prea omor cu învăţatul nici la şcoală, nici la astfel de concursuri. De ce atâta agitaţie?happy

Raul9004
| Raul9004 a răspuns:

@Silvia, nu e chiar nefolositor laughing
De exemplu anul trecut am luat 50 de RON pentru o menţiune judeţeană la olimpiada de limba română smug

| Bubble a răspuns:

Tu ai gresit. Inteleg ca esti buna la invatatura dar totusi!? De ce nu te duci si la sport, engleza, franceza, desen?
Eu ma gandesc la un lucru. cum de olimpiadele sunt pe data diferita? Stiam ca chimia se da o data cu mate sau cu fizica. cam asa ceva.
Spune-i profesorului tau de matematica! nu te chinui! Daca esti buna la matematica te va intelege! Te asigurwinking
Succes. si data viitoare. mai putine olimpiadehappy unde vei avea rezultate mult mai bune!

| Tso a răspuns:

Ooo. Raul9004 - 7 puncte din 24 si doua din oficiu? Te invidiez. Eu intr-a 8 a la mate, la judeteana, am avut 2 puncte din 40. Si cred ca unul dintre ele era din oficiu.

Revenind la intrebarea ta, poti merge, si sunt sigura ca nu te vei face de ras, pentru ca, ceva, ceva, tot vei scrie. Eu si Raul ti-am dat exemple personale, in care punctajele noastre au fost mici, dar nu ne-a taiat nimeni capul. Cel putin, mie nu.
Deci, curaj!

| myworldis5784 a răspuns:

Adevarul - ca esti supra incarcata cu materie si ca ai prea multe olimpiezi si ca numai reusesti!
Ai incredere in tine, eu stiu ca esti fata inteligenta si ca daca o sa doresti o sa reusesti totul
Nu te panica ca asta chiar nu trebuie daca esti cea mai buna du-te si sustine olimpiada asa cum poti tu si chiar daca nu o sa iai cele mai mari puncte poti sa ii spui atunci profului ca ai avut prea multe si ca nu ai reusit sa studiezi in totalitate
Bafta

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poi eu m-as duce cu mare placere la fizica :X:X, dar nu vrea profesorul ca zice ca olimpiadele sunt merite care la sfarsit, si le asuma profesorii nu elevii, si ca el nu e genul. Dar daca inveti la toate, este normal ca profesorii sa creada ca esti mai buna la materia lor. Vorbeste cu profesorul de fizica si spune-i ca nu ai te vei descurca la aceea olimpiada.
Totusi, ciudat este ca trebuie sa te duci la mai multe olimpiade, si cum este si normal, nu obti rezultate care sa te ajute. De vina sunt profesorii deoarece nu poti trimite un elev care invata la toate materiile la toate olimpiadele. Daca ai inclinatii catre biologie, mergi doar acolo pentru ca ai timp sa te axezi doar acolo si sigur vei obtine un rezultat bunwinking.

| myrazvy a răspuns:

Nu te lasa intimidata de nota colegei tale. important e sa participi sa ai curaj nu neaparat sa iei nota mare. du-te la ambele olimpiade si incearca sa nu te mai stresezi, stai linistita in orice caz care ar fi nota este buna pentru ca este olimpiada ci nu lucrare in clasa. felicitari tino tot asa