Ne lasam asa usor pacaliti de strategiile de marketing si intotdeauna asociem "grasime" cu ceva extrem de nociv, cand fiecare celula din corpul nostru contine si grasime. Problema cu laptele degresat consta in faptul ca toata grasimea care e scoasa din el e inlocuita cu zahar!
E mai mult decat perfect daca poti procura laptele dintr-o sursa de tara, pentru ca e mai "curat"; fara tot felul de aditivi sau cine stie ce chimicale, doar sa il fierbi inainte de a-l bea.
Laptele e indicat, fixeaza calciul pe oase, iar consumat pe termen lung(dar nu in exces) previne osteoporoza.
Avem nevoie in alimentatia noastra de carne, lapte, oua, peste s-a. Important este sa le consumam, toate au un rol in organism, dar sa facem si sport si nu avem nici o problema cu ingrasatul.
Daca este consumat asa cum este muls din ugerul vacii, adica cu continutul de circa 3, 5% de grasimi, atunci va oferi mult mai multe calorii comparativ cu laptele procesat si degresat, vandut in magazin. Insa nu va provoca ingrasarea nimanui deoarece procentul de grasimi din continutul chiar si a laptelui "de casa" este totusi destul de mic. Pofta buna!
Dragule, nu stiu de ce tot imi califici raspunsurile nefolositoare, e parerea mea si daca cel care le citeste le apreciaza, nu e cazul sa te bagi. Vrei sa spui ca daca acum beau un pahar de late 3% ma ingras? Pot sa beau si de 10%, nu exista dar iti dau un ex, daca fac sport iti garantez ca nu ma ingras.
A intrebat daca laptele de vaca ingrasa. Or tu ai insirat alte chestii.