anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

am 16 ani si as vrea sa imi pun dintii.Nu am probleme grave, si nu sunt urati chiar deloc.Ma deranjeaza faptul ca am strunga(Pentru cei ce nu stiu, strunga este un mic spatiu intre dintii din fata). Mama zice ca nu e grav. iar tata zice sa imi pun dinti de portelan. Ce sfaturi imi dati? Multumesc.

4 răspunsuri:
| xu a răspuns:

Eu am 14 ani si am strunga, si dintii de jos au tendinta sa vina peste cei de sus.Momentan port aparat mobil pentru a opri dintii de jos, sa nu vina in fata. rebuie sa-l port 8 luni, iar apoi...prin martie-aprilie imi voi pune aparat fix. Asta iti recomand si tie.Sa mergi la un dentist, ceri si sfatul lui, si cred ca iti va spune si el despre aparatul fix. Nu are rost sa iti pui dinti din portelan(sunt de acord cu "ZAZUtotea". Ai grija de tine! Fa ce crezi ca este bine pentru sanatatea ta. Si consulta un denstisthappy:*

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sa stai cum esti. Daca iti pui portelan trebuie sa omori nervul si sa pileasca dintele, asta inseamna debilitarea dintelui care ramane si nu are sustinere la o forta de masticare normala, adica, cu timpul, in 10-15 ani, o sa ai nevoie de implant de titan.Implantul este si el ceva cam dificil pentru ca structura osoasa si densitatea trebuie sa accepte implantul. O intreaga tevatura, lasa dintii asa cum sunt, niciodata o punte nu o sa aiba aceeasi rezistenta ca a unui dinte natural.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Si eu am 16 ani si am strunga. spuneti-mi va rog daca pot sa imi pun dintele din fata acum la varsta asta ca din cate am inteles medicul stomatolog unde merg eu mi-a recomandat ca numai la varsta de 18 ani ma lasa sa imi pun dintele in fata.este adevarat?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Buna! eu zic sa iti pui pentru ca nu doare asa tare.si eu mi-am scos nervul.si ce nu mi-am facut la dinti.Eu am 15 ani. Iar acum port un aparat dentar de vreo 2 ani jumate...pe care o sa il scot peste 2 luni.Si de atunci nu cred ca o sa mai am vreo problema, deci fa asta.Chiar daca suferti putin, mai incolo o sa iti fie si mai bine.succes!