| Chuchilili a întrebat:

Am mai multe probleme. Sunt o fire prietenoasa, glumeata, si ma inteleg destul de bine cu oamenii. Probleme sunt ca :
- nu e vorba de timiditate dar atunci cand vorbesc cu cineva, mi-e asa frica sa nu zic ceva gresit ca incep sa ma blochez. Ce sa fac?
- in clasa, o fata, imi este cel mai mare dusman. Spune vorbe neadevarate despre mine ca sa intrige clasa impotriva mea. Ce sa fac in legatura cu ea? Nu exista niciun chip de intelegere intre noi.
- sunt o persoana foarte sensibila. Daca cineva mi-a gresit foarte tare sau m-a facut intr-un fel foarte urat ma supar, devin trista. Dar daca peste 2 minute vine si imi zice pe
o tonalitate dulce "Buna!" eu ma "topesc" foarte repede si devin foarte draguta cu acea persoana cu toate ca nu ar trebui si sunt constienta de asta. Acesta e felul meu de a fi. Cineva ma poate rani dar daca spune 'Imi pare rau! " intr-un mod dragut dar totusi ironic, nu ma pot abtine sa nu-l iert. Ce sa fac?
Multumesc anticipat!

1 răspuns:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sincera sa fiu, nu voiam sa-ti raspund, dar ceva m-a facut sa ma razgandesc.

Pentru inceput, in cea mai mare parte din viata ta sociala, atunci cand interactionezi cu prietenii, am impresia ca nu esti tu insuti, o fama sensibila, moale si tragatoare, inisti sa fii altceva decat esti, vrei sa pozezi in fata rea, dura, am putea sa vorbim de o armura ce a survenit in urma unor suferinte si tradare.

Colega ta cu care te afli in conflicte, probabil crede ca esti adversara ei, poate te dai la aceeasi baieti la care sa de ea, poate cineva te-a laudat iar asta o macina pentru ca nu este asa populara ori, cineva te-a folosit pe tine un exemplu pozitiv in fata ei, iar ea, a servit ca un exemplu negativ.

Ai arati colegei ca nu esti intro disputa cu ea, nu concurezi cu ea la nimic, si nu o poti face prin vorbe cat prin fapte, evita sa te strecori cu japca intre prietenii ei, cand este si ea, ori sa te imbraci ca ea, etc.

Barfele, cred ca ocupa un loc important in ceea ce privesc chestiunile care te ating usor, nu stiu ce ai avea de ascuns, pot insa crede ca imaginea ta si pe care vrei s-o arati celor din jurul tau, nu trebuie sa fie bazata pe lupta aratand ca unele barfe sunt ori nu adevarate, pierzi esenta vietii barfind, le oferi poate unora, apa la moara.

As putea banui ca esti singura la parinti, sper sa nu fie asa, si cred ca daca ti-ai gasi un prieten, situatia ta s-ar putea schimba mult.