| iulianaiilli a întrebat:

am o problema, cum aș putea să-l conving pe tatăl meu sa ma lase sa plec cu prietenul meu în Spania? Eu sunt majoră, nu spune ca nu ma lasă, ca nu accepta, dar vrea sa stau 3 luni aici sa fac niște cursuri, și după spune ca pot pleca. Prietenul meu nu e de acord și vrea ori sa plec cu el ori ne despărțim. Mulțumesc mult, am nevoie de păreri, nu știu cum să mai fac

15 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Va despartiti si gata... esti cumva sclava lui sau de ce trebuie sa respecti ordinele lui. Nu te vrea educata, ghinion lui.

| iulianaiilli explică (pentru suntserios):

Crezi ca asa sa fie? Am stat 9 luni despărțiti pana acum, acum e în tara și vrem să plecăm amândoi dar cu condiția să mai rămân 3 luni aici ca să-i fac pe plac tatalui, el da vina pe tata ca din cauza lui, dar tata nu mi-a interzis, doar sa fac cursurile astea și după pot, nu pot sa fug, spune ca nu îl iubesc dacă nu plec cu el, îl iubesc și aș face orice, dar nu am cum sa plec fără să știe tata ca ma blestema Dumnezeu. Îmi e greu să-l las cum sa aleg dintre tată și el?

| suntserios a răspuns (pentru iulianaiilli):

Mi se par puerile, lipsite de orice respect si consideratie fara de partener aceste ultimatumuri...

Plus mi se pare o prostie sa renunti la o educatie ca asa zice el. Esti asa calificata incat acolo in Spania vei fi vreun director de firma ceva si nu iti sunt deloc utile niste cursuri?

Sau pe el in doare in pix de cariera si viitorul tau?

Nu mai știu care cum e, sincer, doar că sunt pusă sa aleg și te rog frumos să-mi dai un sfat, nu mai știu pe cine sa mai întreb, o să-mi fie greu fără el dacă îl las, dar tata face infarct dacă plec fără să spun, îl am pe conștiință. Cum sa aleg, vreau un viitor cu el, dar măcar să-l știu pe tata bine. Îmi vine să-mi pun ștreangul de gât jur, am 19 ani, el 26, e mai matur, asta m-a atras, e complicat, dar nu ma înțelege, nu mai vrea sa aștepte 3 luni, prefera sa ne despărțim și să sufere asa, eu nu pot, nu mai rezist

Ti am spus sfatul meu.

Ai 19 ani, nu stii sa faci nimic, te duci in Spania sa ce? Sa ii fii scalva lui sau sa stergi babe la fund?

Chiar nu vad de ce nu iti pasa deloc de educatia ta? Orice fel de cursuri ar fi alea iti ofera o calificare in ceva, ai sa stii sa faci ceva in viata.

El la 26 de ani e matur o duda daca nu intelege aceste lucruri. 3 luni sunt nimic si e clar ca nu prea ii pasa de educatia ta. O sa te duci cu el acolo, nu ai sa stii sa faci nimic... o sa te trezesti la 30 ani ca nu ai nicio directie in viata si nu stii sa faci nimic pentru ca l ai ascultat pe el in loc sa iti asculti parintii care poate vor de la tine ceva mai bun decat vrea el.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cauta unu care nu iti impune ce are chef el.

| iulianaiilli explică (pentru anonim_4396):

Îl iubesc prea mult și nu știu cum să mă împart între a-l face sa înțeleaga ca sunt trei luni doar, și între tata că aș lăsa și cursuri și tot ca sa plec cu el, spune ca o sa rămân cu tata, și o să-mi strice viata și viitorul, ca nu îmi voi putea face o familie, și chiar dacă nu e asa ma doare să îmi spună persoana pe care o iubesc ca pe viata mea

Il iubesti asa mult... hmm, si tu ai acceptat ca el sa plece alea 9 luni nu? Adica ai inteles de ce pleca? El de ce nu poate face la fel?

Vino un pic cu picioarele pe pamant. Ai 19 ani, greselile de acum te vor urmari

| anonim_4396 a răspuns (pentru iulianaiilli):

Pacat ca nu te iubeste si el la fel de mult. Daca de acum iti spune asa, la 30 de ani nu iesi afara din casa fara zgarda. Pare genul ala de barbat.

| iulianaiilli explică (pentru anonim_4396):

Îmi e prea greu ca a devenit o obsesie, și nu știu ce o sa fac fără el și o să dau vina numai pe tata. Sub nicio formă nu vrea sa accepte ca spune ca nu are încredere, cât timp a fost plecat ai greșit, am vorbit cu fostul meu prieten, dar am vorbit doar, știe că nu-s genul să mă duc să mă *** cu toti, când el a fost primul cu care am acceptat, ca sa ce? Dacă nu făceam nu accepta ca nu stătea cu mine asa, acum ca am făcut pentru noi, că nu are încredere că ies afara, la cursuri, ca nu știu ce, pai cat sa stau în casă, cum? Îmi e prea greu, nu vreau să-l pierd, dar mor ca nu vrea sa accepte.

| anonim_4396 a răspuns (pentru iulianaiilli):

Iti controleaza prea mult viata. E destul de patetic daca ma intrebi pe mine.

Oleu, uiti sa dai detalii de la inceput. Deci practic te a si fortat sa te culci cu el, este posesiv, nu are pic de incredere in tine, te considera ultima curva daca stai singura cateva luni si in continuare nu mai ai dilema ce sa faci? Serios?

Nu m-a obligat, nu, la nimic, doar că l-am așteptat, ne-am așteptat atâta timp și mi se părea normal sa fac și lucrul ăsta. Doar că a intervenit gelozie, dar n-aș fi în stare să fac niciodată nimic, mă respect prea mult în privința asta. Am luptat și lupt pentru ca îl iubesc, când n-oi mai putea, știu că nu am stat fără să fac ceva pentru noi

Răspuns utilizator avertizat
| AlysAly a răspuns:

Un "iubit" care da vina pe posibilul viitor socru, nu e ideal si nu e un adevărat iubit. Daca "iubitul" tau nu il respecta pe tatăl tau relația nu va fi una buna. Asculta-l pe tatăl tau. El iti vrea doar binele. Din ce ai scris iese ca peste câteva zile o sa va Despărțiți din cauza așa zisului tau iubit. Spune-i ca tatăl tau te-a crescut si e mult mai mare decât el, si ca știe ce e mai bine. Apo intreaba-l daca te iubește cu adevărat. Daca răspunde cu "da" atunci spune-i ca vei rămâne la sa faci cursuri, si daca nu accepta chestia asta nu te Iubește cu adevărat