| marin_7077 a întrebat:

Am si eu un perus si as vrea sa-l fac sa vorbeasca si sa ai dau drumu din colivie si sa vina pe mana mea sau pe umar sau cum sa se intoarca in colivie. Ia-m dat drumu odata si a stat o zi pe draperie apoi m-am chinuit sa-l prind sa-l pun la loc in colivie.as vrea sa stiu mai multe despre ei si cum putem sa-i dresam.Va multumesc mult daca puteti sa ma ajutati

Răspuns Câştigător
| kaya a răspuns:

Poti sa il dresezi dar iti trebuie timp, pentru inceput baga mana in cusca usor si pune un deget sub burta papagalului, incearca sa il mangai pe burtica sau doar sa tii degetul in dreputul picioruselor, el isi va pune piciorusele pe degetul tau daca se va obisnui, asa il obisnuiesti sa vina pe deget, si cu datu drumului si sa intre singur trebuie sa ii lasi poarta deschisa si sa iasa singur nu sa il scoti incearca asa caci si eu am luat doi de curand si la fel am facut nici eu nu ii pot prinde dar las cusca deschisa si iese singuri si cand le este foame intra singuri.Cu vorbitul e mai greu daca este mare, de obicei atunci cand sunt mici trebuie sa vorbesti mult cu ei si sa fie numai vocea ta care le vorbesti sa se obisnuiasca si sa inceapa sa vorbeasca.Cand bagi mana la el in cusca sa nu se sperie trebuie sa o faci foarte incet si trebuie sa ai multa rabdare.Succes sper ca ti-am fost de folos.

0 răspunsuri: