Sunt multe tehnici de ]nvățare eficiente.
Să pui foarte des pentru tine întrebarea - de ce-, în timp ce citești.
Să iei hârtie format A4, ciorne, să le pui în fața ta.
Informația într-un text scris este redată într-o curgere liniară.
Să o spargi în bucăți, să găsești acolo cum sunt corelate conceptele și să faci niște schițe, cu informația pe pagina ta, sub forma unor schițe, în care conceptele să fie puse în pătrate, dretunghiuri, triunghiuri, cercuri, chiar și imperfect desenate.
Eu le numesc scheme logice. Astfel, textul este mestecat de mintea ta. Aveam un profesor la facultate care numea procedeul - poza și formula. E laborios, necesită muncă din partea ta, dar așa se reține cel mai bine.
Invata legislatia rutiera intai, articol cu articol si incearca sa le intelegi logic, ca informatia sa se sedimenteze in mintea ta.
Ori citeste si imagineaza-ti regula respectiva in trafic, in viata reala, cui trebuie sa dai prioritate si mai ales de ce. (Asta cu prioritatea era doar un simplu exemplu).
Spor la invatat si succes la examene!
Legislatia rutiera in Nederland pare mult mai usoara de are multe detalii de invatat si e destul de greu. Prea multe informatii deodata nu ajuta.
Legislatia rutiera este la fel peste tot in lume, doar limba in Olanda este mai greoaie.
Din pacate, trebuei invatat tota si intr-un timp cat mai scurt, ca sa poata intra in examen.
Legislatia nu este la fel. Crede-ma.
Problema cu întrebarea ta este că fiecare învăță cel mai bine în modalități diferite. Singurul mod în care poți descoperi prin care înveți tu mai bine e să le încerci pe toate.
Tu când reții cel mai bine ceva? Când îl vezi? Când îl auzi? Când te plimbi? Când faci analogii?