anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna ziua ce ati face daca ati afla ca sunteti adoptati eu am aflat astazi am asultat la usa tot ce vorbea mama mea adoptiva cu tatal adoptiv daca nu ascultam la usa fara sa ma fada nu aflam niciodata ce sa fac sunt distrusa nu vreau sa ai iert pentru ca nu trebuiau sa imi ascunda adevarul eu vreau sa imi caut parinti adevarati ca sa stiu de ce m-au parasit dar parinti adoptivi nu vreau sa imi zica nimic despre parinti mei adevarati ce sa fac nu vreau sa ajung pe strazi

12 răspunsuri:
| sTeFaN. a răspuns:

Tu trebuie sa ii multumesti parintilor adoptivi ca te-au crescut si te-au ingrijit... Poate nu ti-au zis ca esti adoptata deoarece ei nu cred ca esti destul de matura ca sa intelegi.Nu fi suparata, si multumeste-le ca te-au crescut, parintii care te-au parasit nu are ce sa te intereseze, doar sa-i cunosti, nimic mai mult.Baftahappy

| monyk a răspuns:

Buna, sa iti spun ceva:chiar daca ei ti-au ascuns asta, ce daca? in fond poate au vrut sa te protejeze, sa te simti ca copilul lor, poate pentru ca te-au iubit prea mult, si sa stii ca fata de parintii tai adevarati, macar lor le-a pasat de tine si au avut grija de tine, sa iti dea o educatie, sa nu iti lipseasca nimic, sincer nu prea ai avea tu ce le reprosa pentru ca ar trebui sa le multumesti ca ti-au oferit toata dragostea care nu ai fi gasit-o la un oferilat, crede-ma draga, nu ai de ce sa fi trista sau sa fi suparata pe parintii adoptivi, celor adevarati nu le-au pasat de tine, doar acestia au fost langa tine si te-au crescut mare, deci eu cred ca tebuie sa le multumesti si sa le oferi multa afectiune pentru ca merita pentru sacrificiul si afectiunea lor, bafta.

| thehope a răspuns:

Intr-adevar e o veste care doare foarte mult, insa gandeste-te putin ca parintii tai adoptivi sunt cei care te-au crescut, care au avut grija de tine cand ti-a fost rau, care ti-au oferit posibilitatea de a merge la scoala si de a primi o educatie, sunt cei care au fost langa tine in tot acest timp, si asa cum spui tu acum ca te doare si ca nu ii poti ierta, la fel de mult ii doare si pe ei gandul ca te vei indeparta de ei.parintii tai naturali daca te-au abandonat, iarta-ma ca ti-o spun, dar nu mai pot fi numiti parinti... iar daca te-au lasat in grija celor la care stai acum sunt sigura ca au facut-o dintr-un motiv intemeiat...incearca mai intai sa te linistesti, pentru ca daca ai astfel de ganduri nu rezolvi nimic...
Vorbeste cu parintii tai adoptivi, intreaba-i ce stiu despre parintii tai naturali, discuta foarte mult cu ei si arata-la ca nu te indepartezi de ei, chiar daca poate simti o furie in momentul asta... iar cu timpul, poate o sa ajungi si sa iti cunosti adevaratii parinti.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

In primul rand, sa nu-i ierti. fiindca te-au crescut, te-au ingrijit, poate te-au dat la scoala, te-au iubit si te iubesc si acum. ticalosi mari.sa nu-i ierti.mergi repede la cei care te-au lepadat cu mainile amandoua.ca te vor primi acum mare.ca le convine si lor si bag sama ca si tie.halal recunostinta.si eu care ma gandeam sa infiez un copil fara parinti. mi-a pierit cheful.trebuia sa stai in institutriile de ocrotire ale statului, sa fi vazut tu viata de caine si ocrotire sociala. itii ieseau pe nas.asa ca sa nu-i ierti draga.ca Dumnezeu e sus si vede.

| andreea8888 a răspuns:

De ce ai ajunge pe strazi, in primul rand?
De ce nu i-ai ierta pentru asta?
Crezi ca ar fi fost mai bine sa copilaresti intr-un orfelinat, unde ai fi stiut doar de bataie, mancare proasta si mizerie?
Ma intreb, de ce oare cei care o duc prea bine, se satura?
Lasa lucrurile astfel, pentru ca oricum, un fapt consumat, ramane astfel, plus ca, parintii tai naturali, sunt niste oameni care au dorit ca tu sa ai un alt camin, in sanul altei familii, departe de dragostea lor, in timp ce, parintii adoptivi au aratat mai multa pasiune si dragoste in cresterea si formarea ta, ca om si parte din societate!

| Gabry a răspuns:

Daca ei te iubesc ca niste parintii, de ce iti mai pasa de cei adevarati? Gandeste-te ca daca nu erau ei, tu puteai sa ajungi intr-un orfelinat! Multumestele parintilor adoptivi pentru ca te-au luat si te-au crescut ca pe propriul copil, la parintii adevarati nu te mai gandi, daca nu se gasea cineva sa te vreau tu acum...fi sigura ca vei afla adevarul despre parintii tai, dar la timpul potrivit!

| christabell a răspuns:

Adevaratii parinti sunt aceia care te cresc cu grija, te educa si te iubesc. Daca se intampla ca aceia sa fie adoptivi, cu atat mai mult, merita toata stima. Odata si odata tot ti-ar fi spus, dar faptul ca asculti pe la usi nu-ti face cinste, sa stii.Respecta-i si cinsteste-i, ei iti sunt parinti adevarati.Mai mult ca sigur va veni si timpul sa afli despre parintii tai biologici.Nu am inteles, de ce sa ajungi pe strazi?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Mai sunt si alti tineri in situatia ta! Nu te ingrijora! Eu te inteleg sau cel putin as vrea sa te inteleg. Am citit o poveste REALA asemanatoare cu a ta in "Dramele adolescentilor", o culegere de povestiri ADEVARATE primite de actorul si ziaristul George Mihaita.
Tot ce pot sa te sftuiesc este sa te indemn
Gandeste-te de multe ori inainte sa faci ceva de acum inainte!
Cu toate prin cele ai trecut nu poti sa faci decat 3 lucruri: 1 - sa mergi mai departe fara sa-ti pese de trecut, 2 sa te temi de acum inainte de tot si sa renunti, 3 sa consideri cele prin care ai trecut lectii de viata si sa incerci sa intelegi, la randul tau, oamenii. Alegerea iti apartine.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Esti foarte nerecunoscatoare....trebuia sa stai in orfelinate pentru ca dupa cum vb de parintii tai adoptivi asta meriti

eluveitie
| eluveitie a răspuns:

Ar trebui sa le fii recunoscatoare pentru tot ce au facut pentru tine...cum adica sa nu'i ierti pentru ca ti'au ascuns asta? Pai ti'au ascuns acest lucru tocmai ca sa te faca sa te simti bine... daca stiai de la inceput ca esti adoptata nu te simteai in largul tau in familie...si tu vrei sa-ti cauti parintii adevarati care te'au parasit si sa dai cu piciorul la cei care te'au crescut?raised eyebrows parinti sunt cei care te cresc nu cei care te concep...gandeste'te la asta

| elena445 a răspuns:

Esti recunoscatoare mare sigur esti vreo pitipoanca sau ceva de genul dupa ce te-au crescut cum au stiut mai bine le dai cum ar fi ''peste nas'' rusine sa iti fie. Trebuia sa ramai pe strazi acum ai o familie si cica nu vreau sa ajung pe strazi. Ai o casa si tot nu iti e de ajuns. Rusine!

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna,

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Romtelecom si Cosmote, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Asteptam sa te ajutam!