| Giulia567 a întrebat:

Buna ziua! Doresc sa fac avort in Bucuresti, insa am 17 ani, poate cineva sa-mi ofere niste clinici care ar efectua avortul? Va rog frumos sa nu judecați, nu cunoașteți detaliile. Multumesc anticipat!

6 răspunsuri:
| milan9 a răspuns:

Adevarul este că o femeie nu-şi mai revine niciodata 100% psihic în urma experientei prin
care suprima viata propriului copil. Poate ca nu e consumata fapta, si de aceea ingaduie-mi sa-ti spun ca daca te vei mai gandei la nima de acolo ce bate deja de la 6 sapatamani, la faptul ca pruncul deja simte totul, poate ca vei gasi alte solutii, unele ce nu implica o luarea unei vieti. Doamne, cate alte probleme sufocante avem in viata, dar pentru nici una dintre celelalte nu gasim drept solutie sacrificarea cuiva. Se mai spune apoi ca sangele varsat nu se usuca niciodata. Amintirea.

Ai solutia fara traume de a-i da viata si de a-l incredinta unei familii. Daca ai sti cate familii sunt disperate in cautarea infeirii unui copil... Si astfel problema reluarii vietii tale fara dificultatile cresterii unui copil (si fara familie) sunt rezolvate. Dar pentru asta, intr-adevar e nevoie de mult curaj, de putere. Ca eleva poti cere sa studiezi on- line. E nevoie de curaj. Dar si constiinta salvata, libera e rasplata pe masura. Viata salvata va fi trofeul pentru care te vei bucura tot restul vietii tale, alaturi de alte bucurii, marunte in majoritatea lor comparativ cu aceasta.

Nu degeaba toti marii ganditori considera pacea trupului (sanatatea) si a sufletului cele mai amri binecuvantari. Iti doresc sa ai puterea necesara! Doamne ajuta!

| zurick a răspuns:

Îi crești tu copilul? Dacă nu, nu e problema ta ce face ea.

| zurick a răspuns:

De fapt, oricum nu e problema ta

| Floridori a răspuns:

De la varsta de 16 ani, poti merge la medic singura, inclusiv poti face avort la cerere fara acordul, prezenta sau instiintarea parintilor.
Insa trebuie sa tii cont ca avortul la cerere se face pana in 14 saptamani calculate de la prima zi a ultimei menstruatii (sau 12 saptamani reale de gestatie din momentul fecundarii ovulului).
Ti se va face o ecografie pentru a determina varsta sarcinii, deci va trebui sa fii pregatita cu banii.
Daca ai orice dubiu sau intrebare, imi poti scrie.
Multa sanatate!

| Niciunnumedeutilizator a răspuns:

Îmi pare foarte-foarte rău să te dezamăgesc, dar minorilor le este interzis să facă avort fără acordul părinților, iar nicio clinică cu acte în regulă îți va cere cartea de identitate înainte de săvârșirea operațiunii. Conform legii nr. 985/2006, citez:
"Art. 650. – Varsta legala pentru exprimarea consimtamantului informat este de 18 ani. Minorii isi pot exprima consimtamantul in absenta parintilor sau reprezentantului legal, in urmatoarele cazuri:

a) situatii de urgenta, cand parintii sau reprezentantul legal nu pot fi contactati, iar minorul are discernamantul necesar pentru a intelege situatia medicala in care se afla;

b) situatii medicale legate de diagnosticul si/sau tratamentul problemelor sexuale si reproductive, la solicitarea expresa a minorului in varsta de peste 16 ani."
Dacă nu ești în niciuna din cele două situații de mai sus, va trebui să ceri voie părinților. În plus, avortul la vârsta ta poate avea complicații grave, s-ar putea chiar să nu mai poți face copii niciodată conform unui medic ginecolog și obscetrician citat de Digi24.

| GraniniCuPiersica a răspuns:

Atâta timp cât tu ai ales sa faci asta cu buna voința nu are dreptul nimeni sate judece stai liniștită poți merge liniștită să faci ce-ți dorești este viața ta alegerea ta cum îți trăiești viața Și lângă cine îți trăiești viața nu-mi doresc sa cunosc detalile este evident ca ai dat-o in bară sincer spun dacă erai copilul meu și erai in Situația asta făceam orice numai sa nu suferi sa ai probleme asta pe cap sper ca parinti tai sate înțeleagă și sa intelega ca ai greșit fără sa vrei și ca cum ți-ai loat lecția numai bine ai grija de tine

Cel mai bine ar fi sa mergi sale spui părinților tăi situația in care te afli este enorm de importantă ca ei sa știe ce ai pățit mergi vorbește cu mama ta o sate înțeleagă 100%

(Stai liniștita nu arzi in niciun iad are probleme serioase nu-l lua in seamă)