| Daravoinaionela33 a întrebat:

Buna ziua! Iubitu meu are 18 ani iar eu 15, peste 3 luni faci 16 ani, iar peste 16 ani as vrea sa ma mut singura,ori sa imi iau chirie ori sa imi iau garsoniera,iar iubitul meu ar vrea sa vina sa stea cu minez adica sa stam amandoi,sa impartim chiria etc... Vreau sa ma mut pentru ca parintii mei nu ma inteleg deloc,ma cert cu ei mereu, din cauza ca nu sunt de acord cu relatia mea dar ei nu inteleg nimic, sunt cu el de 9 luni si mi-a fost alaturi cat nu mi au fost parintii in 15 ani, voiam sa va intreb daca ei nu sunt de acord sa ma mut singura pot sa ma ia cu forta cu politia? chiar si daca eu as merge sa dau o declaratie ca vreau sa stau cu iubitu meu, caci am auzit ca la 16 ani poti sa alegi unde sa stai ....va rog sa nu ma judecati!

Răspuns Câştigător
| NinjaLegendMan a răspuns:

Salut draga mea Daravoinaionela33. Nu stiu exact relatia ta cu parinti tai. Dar din cate ai zis, nu ai o relatie tare buna cu ei.
Un sfat pe care ti l-as putea da este urmatorul:
-Asculta de parinti, incearca sa-i intelegi si sa nu te certi cu ei, surprinde-i prin ascultare, prin zambete si prin dragoste. Repara-ti relatia cu ei deoarece sunt parinti tai, nu o sa ii ai mereu. Nu fa aceeasi greseala care multi au facut-o si dupa regreta ca nu au fost ascultatori. Te rog, incearca sa vorbesti cu blandete, sa-i spui exact ce simti, cum te simti si ii faci sa te inteleaga, dar incearca sa ii intelegi si tu. De ce nu sunt de acord? De ce ma cearta? Trebuie sa fie un motiv. Chiar in cuvantul lui Dumnezeu spune in porunca a 5 a : "Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta, este cea dintai porunca insotita de o fagaduinta".
-Nu cunosc iubitul tau, nu stiu ce fel de persoana este. Dar te rog sa ai grija, de multe ori un baiat se poate comporta bine cu o fata pentru ca o doreste si dupa ce o are nu se mai comporta asa bine. Fii atent ce fel de persoana e, e civilizat, manierat, isi respecta parinti? E curat? Vorbeste frumos? Are vicii rele?(alcool, tigari)?, are un loc de munca?
In concluzie, te rog repara-ti relatia cu familia ta, e foarte important sa lasi parinti tai cu un zambet pe buze, inainte sa te muti. Te rog, nu-i lasa sa se ingrijoreze si sa sufere. Cred in tine Daravoinaionela33.
Sper ca te-am ajutat! O seara frumoasa, daca mai ai intrebari, sunt aici!

9 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Daca iubitul chiar e băiat serios si te iubește, sa te ceara de nevasta de la parinti, de la 16 ani doar cu acordul părinților va puteți casatori si puteți locui împreună. Cine face sex fara casatorie nu are binecuvântat lui Dumnezeu peste relatia lui si relația bu iese bine.

| Robert2526 a răspuns:

Teoretic poti..practic sansele tale sunt 0

-cu ce platesti chiria? la 16 ani, slabe sanse sa te angajeze cineva
-cum te imparti intre scoala si munca?
-daca te certi cu iubi, ce se intampla?
-cine iti inchiriaza tie ca minora?
-cu ce bani cumperi mancare/haine/etc?

Nu dramatiza, ramai cu iubitul tau, peste ceva timp daca totul merge bine o sa fie si ei de acord.

| Daravoinaionela33 explică (pentru Robert2526):

Nu am de gand sa renunt la scoala! Am bursa 1000 de lei pe luna, chit ca pe vara vreau sa ma angajez neaparat, dar nici acasa nu mai pot sta deoarece ma jignesc si ei mi au distrus toata copilaria, iar pana la 18 ani mai am mult si bine si mai am de indurat multe.

| Robert2526 a răspuns (pentru Daravoinaionela33):

1000 de lei este extrem de putin. Depinde de oras dar nu cred ca gasesti nici macar chirie la banii astia.

Ca sa poti sa supravietuiesti singura si sa traiesti cat de cat decent, ai nevoie de un minim de 2500 de lei..asta asa la minim. Poti obtine banii astia?

| Daravoinaionela33 explică (pentru Robert2526):

De exemplu la mine in oras (Orsova Mh) plateste chiria o prietena 500 de lei pe luna, si nu mi as face griji de banii, doar sa pot sa ma mut fara acordul parintilor si sa nu ma ia cu forta dupa.

| 1onur a răspuns:

Dece nu-ți pui deloc problema faptul că s-ar putea săte folosească să-și bată joc de tine fiindcă o dată ce te știe fără părinți tăi lângă tine ești doar o minoră a nimănuia și o sa facă ce vrea din tine! Ce-ți fac părinți tăi de vrei sa fugi la bărbat la o vârstă atâta de mică! fără să ai cum săte întreți de una singură!

Tu îți dai seama în ce probleme te bagi singură?

| Daravoinaionela33 explică (pentru 1onur):

Am incercat de foarte multe ori sa vorbesc cu ei este in zadar,tot eu ies rau in lucrul asta,acum cand am inceput liceul am vrut sa merg la internat dar ei nu m au lasat, m au trimis la sora bunicului meu care este mult mai rea ca ei, nu am voie sa ies afara, cum termin liceul trebuie sa plec direct acasa, nu am voie pe telefon mai mult de 2 ore etc, iar iubitul meu este manierat, fumeaza (si eu fumez m-am apucat de la 11 ani din cauza problemelor ) este ascultator,familia lui vrea sa ma ajute si pe mine si pe el cu ve avem nevoie,indiferent de situatie ma sustine si imi este alaturi,sincer daca n ar fi fost el ma duceam direct la politie si spuneam ca vreau sa merg in centru,si ma scapam de toate,stiu ca nu este usor nici acolo dar macar nu mai sunt injurata etc, toata copilaria mi-a fost distrusa din cauza parintilor, adormeam in fiecare seara plangand, am fost batuta, injurata, scuipata incepand de la varsta de 5 ani, fara nici o vina si de aceea am intrebat daca as putea sa ma mut la 16 ani fara acordul lor.

| Daravoinaionela33 explică (pentru 1onur):

Nu fug dupa barbat,nici nu vreau sa aud de casatorie, el vrea sa stea cu mine, sa platim amandoi chiria etc. Sa nu ma lase singura, vreau sa plec de la ei deoarece nu ma inteleg absolut deloc cu ei, am avut copilaria distrusa din cauza lor, incepand cu varsta de 5 ani am fost injurata, batuta, batjocurita fara nici un motiv, iar acum este exact la fel, de aceea intrebam daca pot sa ma mut la 16 ani fara acordul lor, nu neaparat cu el, doar ca vrea sa ma ajute!

| darrio2007 a răspuns (pentru Daravoinaionela33):

Familia lui se pare ca gandeste foarte ciudat. Baiatul lor de 18 ani sa se incurce cu una de 16 ani. Si fără viitor asigurat.
La inceput dragostea e foarte roz, apoi nu va mai fi. După un timp te vei intoarce la parinti. Daca nu, te vei muta si la alti iubiti, pe parcursul anilor.
Gandeste-te foarte bine. Am nepoată de 17 ani care a facut asta si a revenit la parinti dupa un an. Si cu plodul in burtă.