| Paint123 a întrebat:

iubitul meu a fost diagnosticat cu schizofrenie, a inceput sa auda voci etc. Suntem impreuna de aproape un an si il iubesc enorm, toata lumea imi spune ca ar fi cazul sa ma despart de el pentru ca nu voi putea avea un viitor cu un schizofrenic dar nu stiu cum sa ma distantez de el, cum sa ma despart de el pentru ca imi este foarte greu..chiar il iubesc dar realizez ca nu pot continua gandindu-ma ca in orice moment poate avea o criza si sa vina sa ma omoare.
Un sfat? Sunt foarte anxioasa dar incerc sa nu ii arat si lui asta.

8 răspunsuri:
| aditimus a răspuns:

Daca il iubesti atat de mult ramai cu el si incearca sa ii faci viata mai frumoasa, nu te gandi la ce spune toata lumea si iubeste-l asa cum este el cu bune si rele.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dacă ai fi tu în locul lui, cea abandonată, cum te-ai simți? Schizofrenia azi se vindecă cu tratament.

| Andreeush a răspuns (pentru sadrian46):

Unde ai auzit că se vindecă?
Persoanele cu schizofrenie necesită tratament pe tot parcursul vietii, boala nu se vindecă.

| sadrian46 a răspuns (pentru Andreeush):

Eu sunt dovada vie că se vindecă.
Dar se întâmplă următorul aspect.
Ți se pune diagnosticul de schizofrenie. E cel mai ușor și dăunător lucru pe care îl poate face un medic tâmpit. Că așa scrie în cărți și așa a învățat el la școală.
Apoi afli că boala nu se vindecă.
Asta te face să nu mai lupți tu cu boala.
E mai ușor așa, de ce să te mai strădui să devii om normal, printre oameni, dacă poți merge la farmacie să bagi pilula în tine, cu scuza că ești nevindecabil.
Am avut cazuri, nu ale mele, care s-au vindecat. Nu am auzit, ci am trăit. îi cunosc, oameni importanți, cu funcții de răspundere în lumea asta, care s-au vindecat găsindu-și un rost și un loc undeva în lume, unde este nevoie de ei.

| Andreeush a răspuns:

Schizofrenia nu se vindecă dar cu tratament se poate ține sub control.
Nu te lua după ce zice lumea, fă ceea ce simți, dacă îl iubești încearcă să îi dai o șansă iar dacă nu vrei să mai continui relația cu el atunci lasă-l.

| minrest a răspuns:

Schizofrenia nu se vindeca, rolul tratamentului cu neuroleptice este tinerea delirului sub control, dar mai sunt multe alte simptome in afara de delir. Iubitul tau, cu durere ti-o spun, este mai putin persoana pe care o percepeai pana nu demult; este mai ales persoana care ii acuza pe cei din jur de comploturi si persecutii imposibile; de asemenea este un om care nu va mai putea face eforturi constiente si sustinute, asa ca profesional are drumul inchis. Aduna-ti fortele si desparte-te. Nu exista alta solutie.

| Donsavas a răspuns:

Schizofrenia se vindeca cu psihoterapie, medicația doar tine sub control boala
Nu te omoară. Nu te mai lua după lume! Schizofrenicii nu sunt criminali, cum nici criminalii nu sunt neaparat schizofrenici.
Nu te va ataca niciodată câta vreme îl vei iubi și nu ii vei arata ca ți este teama de el. Teama este opusul iubirii. Arata i ca poate avea încredere in tine, nu sa l faci sa se simtă singur in relație cu tine. Tu ascultând ce spune lumea și ignorandu l pe el nu faci decât sa se simtă singur. E aiurea sa fii singur sau sa stai lângă cineva care nu te privește cu încredere, dar care trăiește cu frica ca oricând ii poți face rău.

Răspuns utilizator avertizat