Exact and ti-a spus ginecologul care ti le-a prescris.
Nu stiu cum arata acest preparat in special, dar contraceptivele se iau asa: se ia prima pastila din folie exact in ziua in care iti indica ginecologul si apoi se iau toate in ordine, pana la ultima. Daca ai avut indicata doar o folie, in ultima saptamana de administrare vei merge din noua ginecolog (niciodata contarceptivele nu se iau o singura luna). daca ti s-a recomandat sa continui, a doua folie se incepe in a 29 a zi (fata de prima folie) urmand ca in cursul primei saptamani sa mergi l ginecolog pentru prima consultatie de rutina
Cu hormonii e asa cum ai invatat la liceu la biologie. Adica ei se gasesc intr-un echilibru si, daca echilibrul se strica (intre estrogen si progesteron), apar genul asta de sangerari. Practic aceasta sangerare anormala a fost la tine o menstruatie cu debut precoce, fiindca ai avut prea putin progesteron care sa sustina ingrosarea si vascularizatia endometrului. Este normal sa incepi contraceptivele cat mai devreme dupa debutul sangerarii. e posibil sa nu apara o menstruatie in adevaratul sens al cuvantului in aceasta luna. Pastilele au culori diferite ca sa ajute femeile care stiu mai prost sa citesca sa nu le incurce, sa le ia in ordinea corecta.
Ai grija cu mancarea, contraceptivele cresc pofta de mancare. Ele nu ingrasa in sine, atata timp cat tu nu accepti sa cresti cantitatea de mancare. Deci ai grija sa mananci exact cat mancai inainte, sa nu te lasi pacalita de cresterea poftei de mancare. Sensibilitatea psihica poate fi controlata prin vointa (se va ameliora mult pe a doua folie de pastile, dar va ramane un pic crescuta cat timp iei pastilele, trebuie doar sa te abtii)
Pana la urma cele verzi când trebuie sa le încep?
Exact and ti-a spus ginecologul care ti le-a prescris.
Nu stiu cum arata acest preparat in special, dar contraceptivele se iau asa: se ia prima pastila din folie exact in ziua in care iti indica ginecologul si apoi se iau toate in ordine, pana la ultima. Daca ai avut indicata doar o folie, in ultima saptamana de administrare vei merge din noua ginecolog (niciodata contarceptivele nu se iau o singura luna). daca ti s-a recomandat sa continui, a doua folie se incepe in a 29 a zi (fata de prima folie) urmand ca in cursul primei saptamani sa mergi l ginecolog pentru prima consultatie de rutina
anonim_4396 întreabă: