| Pisicutza_Mely_1994 a întrebat:

maine em examen la limba si literatura romana.sunt in clasa a 12a.am inceput sa iau memo plus de ieri.ce credeti, ma va ajuta cu ceva? am o multime de caracterizari de tinut minte.astept raspuns cat mai urgent.va multumesc anticipat

1 răspuns:
| Laura1987 a răspuns:

Buna! Si eu sunt in clasa a12-a, si sincer si eu am avut tendinta de a lua medicamente. Daca vrei sa retii mai usor, iti dau eu un sfat care m-a ajutat si pe mine: citeste cate un eseu/caracterizare la toate romanele, sau cel putin care le ai de pregatit pe maine de exemplu, si incearca sa iti schitezi tu singura cate ceva ce ti se pare important din fiecare fraza, iar apoi citeste tot ceea ce ai schitat tu; astfel vei putea invata mult mai usor si mai ales daca e scris de tine vei memora mai usor. Pentru bac vei putea incerca la fel, sa iti schitezi pentru fiecare opera in parte ideile principale, si ce e specific pentru opera aceea in maxim 2 pagini, bineinteles dupa ce citesti mai multe eseuri/comentarii din care vei extrage idei. Deci, dupa parerea mea, cu memo plus doar iti obisnuiesti creierul, de retinut, nu retii nici mai mult, nici mai putin...conteaza cat inveti. Sper ca ti-am fost de folos si bafta la bac! kiss