| IlonaDhn a întrebat:

Bună ziua.
Nici nu știu cu ce să incep, situația a devenit asa disperată ca nu știu la cine sa apelez, am nevoie de sfaturi.
Fiica mea este elevă în clasa a11a la Colegiul Mihail Sadoveanu Pașcani/Iași.În anul școlar 2023-2024 în ultima săptămână de școală a fost scăzută nota la purtare la 12 elevi din clasă printre care și fiica mea.
Noi părinții am cerut sa ni se aducă la cunoștință motivul. Doamna diriginta refuza dialogul. Am sunat la inspectorat am fost sfătuiți să cerem un răspuns cu nr de înregistrare la secretariat. După câteva zile am primit răspuns: că la ședința cu părinții am fi fost înștiințați ca copii nu sunt cuminți fără numesc premune asa la modul general. Apoi au venit cu un proces verbal cum ca ar fi trecut prin consiliu de profesori, spun asta pentru ca pe proces apar semnăturile unor profesori.
Azi aflu ca de fapt profesorii nu știu ce au semnat, pentru ca practic doamna le-a cerut semnăturile fără prea multe detalii.
După ce am vorbit cu directorul care ne-a fluturat procesul verbal chipurile de la ședința cu părinții, deși toți știm ca doar se plimba niște tabele prin sala de clasa de semnat.Am fost sfătuiți să ne gândim dacă mergem mai departe, copii vor mai avea încă doi ani și să nu aibă tot ei de suferit.
Noi ca niște inconștienți am lăsat totul așa crezând ca facem bine și am zis ca poate anul următor totul va fi ok.
Acum sunt clasă a 11 a și e coșmar. Doamna diriginta care e și profesoară de.romana ii notează cu note foarte mici(ex fiica mea test inițial 7 apoi la ascultare 2 2 la test 4 și 5 am cerut testele Doamna refuză să la arate spunându-mi ca.sunt documente scolare
????. Menționez ca la celelalte materii nu are nici o problemă. Acum amenință din nou cu scăderea mediei la purtare.
Deja cred ca v-am plictisit și năucit, dar sincer nu știu ca să fac. Ultima solutie ar fi sa o transfer. Dar surpriză am mers la un alt liceu să întreb dar când au aflat ca are nota scăzută la purtare au spus ca.mai întâi se va face comisie și apoi vor decide. Pare ciudat.dar chiar nu stiu cum sa fac.
Am uitat sa spun ca toti trec prin aceiași situație sunt" partea neînsemnată a clasei"
În clasa se fac mari diferențe între elevi.
Nu știu dacă m-am făcut înțeleasă, dar sincer chiar nu stiu cum sa procedez.

5 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Furnicuta000 a răspuns:

Din experienta mea de elev, va asigur ca un profesor nu se poarta asa fara motiv, deci ceva a suparat-o foarte tare. Am inteles ca ati facut reclamatii in stanga si in dreapta dar ce trebuie sa faceti e sa o descoaseti pe fata, sa o faceti sa marturiseasca ce s-a intamplat mai exact acolo pentru ca ea stie cu siguranta motivul.
Apoi, daca vreti sa rezolvati situatia si scandalurile si plangerile nu va ajuta, puteti intoarce foaia, gen sa incercati sa va imprieteniti cu femeia aia. Luati-i un cadou scump, de obicei astfel de gesturi schimba oamenii radical si ii fac sa se simta datori. E un sfat din viata reala asta pe care vi-l dau, nu e un sfat corect, e doar un sfat care v-ar ajuta sa incheiati razboiul asta. Si desigur sa puneti fata sa se duca la ea cu un buchet de flori cu scuze, asa cel putin pe ea o sa o lase in pace. Chiar daca nu are pentru ce sa isi ceara scuze, acest gest o sa o inmoaie pe diriginta si oricat de nebuna ar fi ea o sa-si schimbe atitudinea pentru ca din ce povestiti sufera destul cu capul

| IlonaDhn explică (pentru Furnicuta000):

Destul s-a lungit situația. Prefer sa îmi cresc copilul sanatos. Sunt doisprezece copii în aceiași situație. Pentru scăderea mediei nu s-a primit nici un răspuns, privind motivul.
Dar v-am zis doamna atotputernica, ne-a demonstrat ca poate. face.ce vrea. Acum amenință cu corigenta. Eu nu cred ca un copil de 8 9 10 chiar e.praf la.romana și e notata cu 2 la ascultare consecutiv. Apoi la teste ia 4si 5 ca nu e corect nimic ce ascris în patru pagini. Ciudat e ca la testul inițial a luat 7.
Am hotărât sa ii luam transferul la alt liceu.