| GoBackInFuture a întrebat:

oamenii buni. Vin la voi cu o problema putin mai ciudata si cu mai multe intrebari. Sunt elev in clasa a 10-a la un liceu bun din Bucuresti. Doresc sa ii intreb in special pe cei care sunt acum la facultate, cand ar trebui sa te apuci de invatat pentru bac pentru a lua o nota buna (peste 8, 75 cam asa)? Sunt la profilul mate-info bilingv engleza, deci asta inseamna ca dau bacul la matematica M1, romana,engleza si la alegere dintre bio,fizica, chimie si informatica (eu prefer fizica sau informatica). Pentru competente digitale ma apuc de ECDL din februarie, iar la engleza am sa va rog pe voi sa-mi spuneti daca stiti ce examen ar trebui sa dau exact pentru a echivala cu proba de la bac (am auzit de cambridge, dar nu sunt lamurit). Am auzit "povesti" prefer sa le zic, de la unii elevi care s-au apucat de invatat cu 2-3 luni inainte si au luat note de trecere. Mie nu prea mi-ar veni sa cred. Un exemplu concret ar fi verisoara mea vitrega care tocmai a terminat liceul si a luat bacul cu 8, 95 si a invatat destul de mult as zice. Ca o incheiere doresc sa reiau intrebarile si sa adaug cateva:
1.Cand este bine sa te apuci sa inveti concret pentru bac pentru a lua o nota de peste 8, 75?
2.Lamuriti-ma va rog, in legatura cu examenul de engleza care ar echivala cu proba de la bac.
3.Ce ar trebui sa invat la fiecare materie si daca imi puteti recomanda un program de invatare.
Multumesc anticipat!big grin
P.S. Daca stiti macar un raspuns, va rog spuneti-mi, parintii mei au mari sperante de la mine, dat fiind si faptul ca sunt la un liceu bun si pe un profil foarte bun.

3 răspunsuri:
| ProfDeMate a răspuns:

Cam de pe acum. Sper ca nu te dezamagesc. La fizica poti deja sa rezolvi subiectele de mecanica, optica si termodinamica. Pana la sfarsitul anului pe cele de electricitate in curent continuu. La matematica poti sa rezolvi Subiectul I. De ce nu te verifici? Merita, macar de curiozitate, ca sa vezi exact la ce nivel esti.
Eu iti urez mult succes! Mai discutam!
Sa auzim numai de bine!
Prof De Mate

| GoBackInFuture explică (pentru ProfDeMate):

La fizica stiu ca le pot rezolva deoarece profesoara noastra face numai exercitii din variante de bac sau ceva foarte asemanator. La matematica nu am incercat nimic, voi vedea ce fac in timpul vacantei!big grin Imi poti recomanda un program si cu ce as putea incepe prima data sa invat? Mersi mult!happy

| ProfDeMate a răspuns:

Atat pentru fizica cat si pentru matematica exista seturi de 100 de teste cu subiecte de bacalaureat. Le gasesti usor pe internet. Incepe cel putin cu acelea. La finele clase a X-a ar trebui sa fi in masura sa rezolvi Subiectul I integral la toate cele 100 de variante. Scrie-mi la adresa de e-mail: mate. didactic@yahoo.com (fara niciun spatiu)
Mult succes!
Prof De Mate