anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Poate o să vi se pară stupid ce scriu aici, dar chiar aș avea nevoie de niște sfaturi. Pe scurt, relația mea cu tatăl meu vitreg e destul de complicată, din păcate. De vreo săptămână am început să vorbesc cu un băiat. Ideea e că băiatul acela mi-a propus să ieșim și chiar mi-aș dori să ne cunoaștem. Eu acum sunt la țară, iar ca să merg în oraș ar trebui să am un motiv. M-am gândit că nu vreau să-i ascund acest lucru. Doar că... nu știu cum să-i spun tatălui meu vitreg. În momentul de față, de abia de schimbă două-trei vorbe cu mine și chiar nu știu cum să procedez. Mi-e puțin frică de reacția lui. Mama știe, ea m-ar lăsa, doar că tatăl meu are ultimul cuvânt.
Țin să menționez că am aproape 18 ani.

5 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Eu zic să aștepți, să treci de la aproape, la exact 18. Apoi să ceri permisiunea tatălui.

| Agnes21 a răspuns (pentru sadrian46):

Asta ar însemna să mai aștept încă câteva luni. Până atunci, cel mi-a probabil n-am mai păstra legătura

| sadrian46 a răspuns (pentru Agnes21):

Poți să trăiești viața la întâmplare, sau programat.
De exemplu poți să te găndești că vrei să trăiești cu acest om următorii 40 de ani. Dar, începând de azi, în relația voastră se poate întâmpla orice, oricând, ca să o termine, să o întrerupă. Azi, mâine, peste câteva luni, peste câțiva ani, peste 10 ani, oricând.
Astfel, dacă nu reușești cu efortul dtale, online, telefonic să păstrezi legătura aceste câteva luni, atunci cum vei reuși în următorii 30 de ani? Curaj!

| lussa a răspuns:

Bună! Nu este stupid. Eu am o relație de aproape 3 ani și tot am o mică reținere când îi spun că ies în oraș cu iubitul meu. Îi poți spune că ai vrea să ieși în oraș și dacă te întreabă de ce și cu cine, îi poți spune că este vară, vacanță și ai vrea să socializezi și să îți lărgești cercul de prieteni. În funcție de reacția lui, îi poți explica faptul că ești aproape majoră și nu e absolut nimic greșit în a ieși, câteva ore, în oraș. Ai grijă, totuși, când vei ieși în oraș dacă ai cunoscut băiatul doar online și nu știi detalii despre el. Better safe than sorry! Întâlnire plăcută îți doresc!

| Agnes21 a răspuns (pentru lussa):

Mulțumesc frumos pentru răspuns! Ceea ce m-ai îndemnat să spun mai sus... chiar am vorbit cu el pe tema asta acum câteva luni și poate că am exagerat puțin pentru că de atunci ne înțelegem și mai rău. Ideea e că trebuie să-i spun adevărul, nu vreau să mai apară după alte discuții. Problema mea e însă că atunci când ma aflu în fața sa și intenționez să-i spun, mă înțeapă efectiv în piept și nu-mi vine să scot vreun cuvânt. Mi-e teamă și cum să-mi aleg cuvintele, să nu interpreteze ceva greșit.