| GoStar a întrebat:

Sunt cam nedumerit in legatura cu viitorul meu, cu ce vreau sa fac.
Eu trec in anul 2 la facultatea de telecomunicatii Iasi, un an care nu l-am terminat foarte bine, avand cateva restante, avand ceva probleme la prima sesiune.
Nu asta e problema, problema e ca nu sunt atras de nimic la aceasta facultate decat de salariile care se pot castiga dupa terminarea acestei facultati.
E foarte grea si am avut momente cand voiam sa imi fac bagajul si sa plec.Eu am facut in liceu stiinte ale naturi, astfel matematica a mfacut M2 si nu M1(daca ce fac eu se poate numi M1 la aceasta facultate), informatica nu mai zic, nu am facut nici o ora in liceu, iar acum am restante la Programare.
Am fost sfatuit sa incerc la scoala de Subofiteri, Jandarmi, Politie, una din ele.
Pe langa ca am inteles ca se fac 2 ani(3 in cazul Academiei, dar acolo e foarte greu de intrat), iesi repede la pensie si salariul e destul de frumusel(nu-s unt sigur, doar din auzite, deci daca avetii idee cam la ce sume se pot castiga ma bucur sa le aud).
De exemplu un prieten care a facut Scoala de subofiteri si Pompieri Bucuresti intra la primul salariu din ianuarie, dupa mai putin de 2 ani si am inteles ca primeste peste 3500 RON.
Acum nu stiu ce sa cred.
Sunt confuz deoarece nu stiu ce sa continui, facultatea, care mai am 3 ani din ea plus inca 2 de master, deoarece facultatea fara master nu prea isi mai are rostul sau sa incerc la o scoala de Subofiteri, jandarmi, etc?
Fizic stau foarte bine, nu cred ca as avea probleme la probe fizice daca ar fi cazul, plus ca as avea timp sa faac sport si pana sunt inscrieri, la gramatica romanii cred ca ma descurc, la engleza, asa si asa.
Ce ma sfatuiti?
Sa continui la facultatea la care am picat Analiza Matematica de 3 ori, 2 dintre ele avand nota finala 5 si 6, dar fiind picat datorita unui semn la o derivata prima data si odata nestiind complet o formula sau sa incerc spre o scoala cu profil militar?
Multumesc celro care au avut rabdare sa citeasca si v-as fi recunoscator sa va spuneti opinia aici, ce ma sfatuiti sa fac.

2 răspunsuri:
| MirelaC a răspuns:

Salutare
Din punctul meu de vedere, ar trebui sa continui cu facultatea. Poti face doar facultatea, fara master, daca nu doresti sa continui in domeniu, dar macar ai facultatea. Analiza matematica nu este simpla, si eu am avut la facultate, dar daca te straduiesti putin si petreci cateva ore in fiecare zi incercand sa intelegi, vei trece fara probleme. Nu spun sa iei 10, dar un 6-7 se poate lua daca iti dai interesul.

Ai putea mai apoi sa incepi o alta facultate, interesandu-te din timp de ce presupune, indreband diferite persoane care au terminat, ca sa iti faci o idee. Sau, daca esti interesat de Politie etc, cauta mult mai mult informatii, intreaba lume pe internet, cauta video-uri pe Youtube, intra pe forum-uri. Aici, pe TPU nu stiu cat de multi iti vor raspunde in legatura cu domeniul asta.

Pe de alta parte insa, si nu vreau sa te sfatuiesc gresit cu asta, ai facut doar un an din facultatea actuala, despre care spui ca iti cam pune bete in roate. Ai putea si sa renunti, deoarece nu ai facut 3 ani si sa mai ai doar unul, dar nu ti-as recomanda asta. Ai putea sa vorbesti cu familia, daca te intelege, ceva prieteni foarte apropiati si de care sa stii ca sunt interesati de tine cat de cat pentru ca altfel iti vor spune "lasa-te, ce sa faci cu facultatea asta?!" etc.

Decizia iti apartine, dar gandeste-te si documenteaza-te inainte de a face orice pas.

Mult succes.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Salariul la politie probabil va fi mereu sub jumatate din cat poti castiga in domeniu telecomunicatiilor si IT, insa daca nu faci asta din placere ci doar pentru salariu o sa fie un chin, mereu.

In rest e doar decizia ta, ca e viitorul tau doar sa te hotarasti repede, ca ar fi pacat sa pierzi timp facand ceva ce nu te va ajuta la nimic vreodata