Da, mergi la secretariat. Dar nu sa abandonezi scoala. Ci sa spui ceea ce te deranjeaza. Cum sa abandonezi scoala dintr-un asemenea motiv? Mai ales in clasa a 12-a. Ce naiba. Zau asa. se intampla lucruri si mai "rele" prin scoli.
Sau pai sa fii indiferent/a in continuare. Indiferent ce faci, si aici ma refer la ignoranta sau sa ii spui secretarei sau la director (si nu o faci din cauza ca iti este frica sau rusine de ce o sa zica colegii), peste ani (Adica un an) nici nu o sa mai conteze ce s-a intamplat, toata lumea o sa uite, iti garantez. Deci fa cumva si termina liceul si apoi faci ce vrei
Bafta iti doresc!
Cum fac sa ma eliberez de aceste frici pe care le simt? Nu îmi e frica la propriu de colegi, ci mereu ma gândesc dacă asta va zice ceva, dacă iar arunca apa pe mine, dacă etc
Gandeste-te care este cel mai rau lucru care s-ar putea intampla? Analizeaza frica si apoi elibereaza-te de ea. Zice cineva ceva de tine? Si ce? Tot dupa a 12-a plecati toti de acolo, nici nu o sa mai tii legatura cu cineva (poate).
Nu ai cum sa le controlezi mintea lor, poti doar sa o schimbi pe a ta. Posibil sa mai zica ei si sa mai faca asta, daca chiar nu zici problema ta cuiva. Insa daca vad ca tie nu iti pasa de ei. nici lor nu o sa le pese de tine.
Eliberarea de aceste frici se face mai. greu si in acelasi timp foarte usor. Citeste carti despre acest subiect (pot eu sa iti recomand cateva daca e), dar pe moment, nu poti decat sa nu iti pese de parerea lor. Pana la urma, de ce ti-ar pasa de parerea anumitor persoane daca chiar fac asa? Nu merita :/. In timp nu o sa mai faca asta, este doar o perioada. Daca tratezi totul cu calm si fermitate, o sa vezi ca lumea o sa vada asta si o sa se schimbe.
Sau da-le una si gata
Salut! Tu esti la liceu, dar ele cred ca sunt la circ! Sunt doar niste fete, nici nu au putere in fata ta, bro, pun pariu ca daca te-ai pune cu ele, nici macar nu ar avea o sansa inaintea ta, asa ca, stai drept in fata lor. Pe langa respectivele sesizari pe care le poti face in unitatea de invatamant (la director, diriginte etc), ai putea merge si la politie pentru a depune plangere, iar maimutele acelea nu au ce sa iti faca, decat la...
Uite iti zic eu ce sa faci data viitoare cand arunca cu ceva in tine te scoli si ii dai 1 2 mayweather si ii instant knockout, si dupa vezi cum nu se mai leaga de tinem, drecu
Buna. Inteleg prin ce treci, am avut parte de asemenea lucruri la inceputul liceului si stiu cat de neplacut poate sa fie. La fel ca tine am tacut si am inghitit desi cateodata simteam nevoie sa ma ridic si sa le arunc un scaun in cap, evident ca violenta nu este rezolvarea. ti as spune sa mergi sa vorbesti cu directorul sau cu profesorii dar din pacate nici ei nu prea fac multe lucruri, bullying ul chiar ramane una dintre cele mai mari probleme in scolile din Romania. Fa presiuni insa, mergi la directiune zilnic si atragele atentia asupra situatiei tale, sa nu iti fie jena. iar daca vezi ca la scoala lucrurile nu se misca incearca sa apelezi la cineva din afara. Meriti sa mergi la scoala cu placere nu cu teama ca vei fi din nou batjocorit de colegii care au mari probleme comportamentale.
Sfatul meu: vorbește cu alți colegi, cu care ești mai apropiat, și du-te să le confrunți împreună cu ei.